Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Madridski Real prehitel Barcelono

Nogometaši kraljevskega kluba v gosteh z 2:1 premagali igralce Reala Sociedada.
Zvezdniki madridskega Reala so se takole veselili zmage v San Sebastianu. FOTO: Vincent West/Reuters
Zvezdniki madridskega Reala so se takole veselili zmage v San Sebastianu. FOTO: Vincent West/Reuters
M. Š., STA
22. 6. 2020 | 00:37
1:53
Ljubljana – Zvezdniki madridskega Reala so izkoristili petkov spodrsljaj nogometašev Barcelone (0:0 s Sevillo). V derbiju 30. kola so izbranci Zinedina Zidana v San Sebastianu z 2:1 (0:0) premagali Real Sociedad in se zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah zavihteli na vrh lestvice v španskem prvenstvu.

Madridčani so prešli v vodstvo v 50. minuti, ko je sodnik dosodil enajstmetrovko, ker je domači branilec v kazenskem prostoru nepravilno oviral Viniciusa. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Sergio Ramos. Zatem so pobudo prevzeli gostitelji in prek Adnana Januzaja v 68. minuti dosegli gol, ki pa ga je sodnik zaradi domnevnega položaja razveljavil.

Le nekaj trenutkov zatem je prvi strelec gostov Karim Benzema (70.) sprejel žogo v kazenskem prostoru, po mnenju Baskov z roko, in s strelom po tleh zatresel mrežo za 2:0. Do konca tekme je Sociedadu prek Mikela Merina (83.) uspelo le ublažiti poraz.
V domačem moštvu so bili po tekmi zelo nezadovoljni s sojenjem, zagotovo pa to velja tudi za navijače Barcelone.

V preostalih dveh nedeljskih tekmah je Valencia z 2:0 premagala Osasuno, Celta Vigo pa kar s 6:0 Alaves. Vprašanje zmagovalca so rešili do 27. minute, do takrat so dosegli dva gola, na igrišču pa ostali z igralcem več, saj je sodnik izključil igralca Leganesa Martina Aguirregabirio.




 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine