Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lokalni derbi ogrevanje za velikega

Danes v Sp. Šiški, Domžalah in Ljudskem vrtu tri tekme 11. kola 1. SNL, jutri v kranju in Celju še dve.
Olimpijin zvezni igralec Endri Cekici bi tudi v derbiju Ljubljanske kotline želel zabiti gol. FOTO: Mavric Pivk(Delo
Olimpijin zvezni igralec Endri Cekici bi tudi v derbiju Ljubljanske kotline želel zabiti gol. FOTO: Mavric Pivk(Delo
25. 9. 2019 | 09:01
4:33
S kolikšno razliko – ali morda kar izenačena – bosta šla v sobotni veliki derbi Olimpija in Maribor? To je pred današnjimi tremi tekmami 11. kola 1. SNL najbolj vznemirljivo vprašanje za navijače zeleno-belih ter vijoličnih. Pred zahtevnejšim izzivom so Ljubljančani, ki bodo v derbiju Ljubljanske kotline gostovali v Domžalah, medtem ko bodo Mariborčani gostili zadnje Velenjčane. Prva tekma bo v Sp. Šiški, kjer bo gostovala Mura, ki se lahko za kratek čas zavihti na vrh lestvice. Jutri bosta še tekmi v Kranju in Celju.

Ljubljana: Bravo – Mura (sodnik David Šmajc, 15.45): Šiškarji niso najbolj vešči preračunljivih predstav brez golov, zato opazno nihajo in so hvaležne stranke za najboljše. Prav v prvem dvoboju v Murski Soboti so pokazali, da si upajo preveč. Bili so všečni, učinkoviti, a še bolj so bili Sobočani. Toda na igrišču v Sp. Šiški ni mogoče leteti, lažje se je braniti kot napadati. Mura oboje zelo dobro obvladuje, a za naskok na vrh ji morda manjka ščepec naravne (ne ukazane) drznosti. Bravu ne gori pod nogami, da bi bil obremenjen z zmago, Muri zmaga prinaša veliko več. Za dve uri, morda pa za 24 ali nekaj dni kar prvo mesto.

lestvica Foto Delo
lestvica Foto Delo


Domžale: Domžale – Olimpija (Damir Skomina, 18): Rezultatska krivulja Domžal se je s prihodom Andreja Razdrha dvignila, toda proti komu: z zvrhano mero sreče proti predzadnjemu Triglavu in zadnjemu Rudarju. S tako luknjasto obrambo, kot so jo imele v Kranju in v Velenju, Domžale proti Olimpiji ne bodo »preživele«. Oziroma, napad ne more zabiti toliko golov, kot jih obramba lahko prejme. A prav nezmožnost ocene, koliko dejansko ta trenutek zmorejo Domžale, je lahko past za Safeta Hadžića, pred katerim sta preizkušnji moštvenega duha. Proti Bravu se je vrnilo boljše vzdušje, proti Domžalam se bo vrnil tudi Luka Menalo, za Domžalčane najbolj nadležen in neugoden napadalec. Magnyja Bagnacka bi Hadžić lahko še čuval zaradi sobotnega derbija, drugih močnejših igralskih rešitev ali jokerjev nima na voljo. Dinamova okrepitev Bojan Knežević še nabira moči.
Mariborski adut Rudi Požeg Vancaš počasi nabira minute in kilometrino. FOTO: Roman Šipić/Delo
Mariborski adut Rudi Požeg Vancaš počasi nabira minute in kilometrino. FOTO: Roman Šipić/Delo


Maribor: Maribor – Rudar (Rade Obrenović, 20.15): Za vijolične je dvoboj z Rudarjem še eden tistih, v katerih si lahko opomorejo, dvignejo samozavest in se pripravijo za zadnji derbi leta. Glede na okoliščine in velenjsko zmešnjavo si lahko privoščijo tudi bledo predstavo, medtem ko bi izguba dveh, kaj šele treh točk znova stisnila za vrat Darka Milaniča. Rudarjeva glavna težava je, da še vedno nima moža, ki bi avtoritativno vlekel ključne poteze in vodil športno politiko. Trener Nikola Jaroš je izbira Marijana Pušnika. Rudar je zadnjič zmagal v 1. SNL v 35. kolu minule sezone v Celju.



Kranj: Triglav – Aluminij (četrtek, Asmir Sagrković, 16): V nogometu je vse mogoče, se tolažijo slabi. Triglav je v izjemno slabem ritmu, nanizal je sedem porazov. Aluminij je izjemen, še v edinem porazu v celi sezoni v Ljudskem vrtu je izgubil zaradi premajhnega zaupanja v lastne moči.
Homogen in odlično uglešen Aluminij gostuje v Kranju. FOTO: Roman Šipić/Delo
Homogen in odlično uglešen Aluminij gostuje v Kranju. FOTO: Roman Šipić/Delo


Celje: Celje – CB24 Tabor (Matej Jug, 18): Sodniška »slepota« je Celju v Fazaneriji ukradla točko. Ne veliko, pa vendar veliko v primerjavi s tem, da je Muri prinesla tri. In kar je ponavadi najhuje, po takšni tekmi pride še druga nesreča. Še posebej, če gre preveč moči za iskanje pravice ali zarotnikov. Takšne rane najlažje zaceli zmaga. Nanjo Sežančani čakajo že več kot mesec dni, ko so premagali Triglav. Od takrat so osvojili le še točko v Velenju.
Mladi Celjani imajo jutri priložnost, da hitro pozabijo nesrečen poraz v Murski Soboti. FOTO: Tadej Regent/Delo
Mladi Celjani imajo jutri priložnost, da hitro pozabijo nesrečen poraz v Murski Soboti. FOTO: Tadej Regent/Delo


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine