Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liverpoolu prepovedali vstop v Nemčijo

Nemško moštvo Leipzig se je znašlo v težavah, saj lokalne oblasti ne dovolijo izvedbe tekme lige prvakov z Liverpoolom.
Liverpool bi moral na prvi tekmi osmine finala gostovati v Leipzigu, vendar pa se to ne bo zgodilo. FOTO: Phil Noble/Reuters
Liverpool bi moral na prvi tekmi osmine finala gostovati v Leipzigu, vendar pa se to ne bo zgodilo. FOTO: Phil Noble/Reuters
5. 2. 2021 | 08:14
1:21
Nemške oblasti so angleškemu prvaku Liverpoolu prepovedale vstop v državo, kjer bi se moral 16. februarja na prvi tekmi osmine finala lige prvakov pomeriti z Leipzigom.

V Nemčiji so zaradi pandemije novega koronavirusa zelo zaostrili vstop v državo tujim državljanom, na tem seznamu pa so tudi potniki iz Velike Britanije, kjer se širi nova mutacija virusa.

Nemško notranje ministrstvo je obvestili Leipzig, da njihova tekma z Liverpoolom ne zadovoljuje kriterijev, po katerih bi dogodek uvrstili med izjeme.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je v stiku z obema kluboma in bo poskušala najti rešitev. Po njenih pravilih mora Leipzig najti ustrezno nadomestno lokacijo za izvedbo tekme, v nasprotnem primeru bo le-ta registrirana z rezultatom 3:0 za Liverpool.

Trenutna situacija je problematična še za en nemški klub v tem tekmovanju. Borussia Mönchengladbach bi se morala 24. februarja na svojem stadionu pomeriti z Manchester Cityjem, kar pa se očitno ne bo zgodilo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine