Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

De Frutos s sredine igrišča potrdil zmago Levanteja nad Atleticom

Vodilni Atletico je na domačem igrišču izgubil proti Levanteju z 0:2. Madridčani so na zadnjih štirih tekmah zmagali le enkrat.
Jan Oblak je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: Javier Soriano/AFP
Jan Oblak je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: Javier Soriano/AFP
20. 2. 2021 | 18:25
20. 2. 2021 | 22:56
3:16
V 24. kolu španskega prvenstva je vodilni Atletico znova izgubil točke. Tokrat kar vse tri, saj ga je v Madridu premagal Levante z 2:0.

Madridčani v zadnjem času izgubljajo pomembne točke v boju za naslov. Na zadnjih štirih tekmah so zmagali le enkrat in osvojili le 5 izmed 12 možnih točk.

Atletico je na domačem igrišču pokazal več in sprožil kar 28 strelov, vendar pa se je odlični Daniel Cardenas izkazal z 10 obrambami in ostal nepremagan.

Na drugi strani je Levante streljal le dvakrat v okvir vrat slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, vendar pa dosegel dva gola. 

Levante je povedel v 30. minuti, ko je Jose Morales streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa je zadela enega izmed domačinov in premagala nemočnega Oblaka.

Večino tekme je bil boljši Atletico, a neuspešno zaključeval priložnosti. V samem zaključku je bil v 91. minuti ob strelu Thomasa Lemarja zanesljiv Cardenas, minuto zatem pa je bil nenatančen še Luis Suarez.

Atletico je krenil po točko in ob zadnjem udarcu iz kota je v kazenski prostor pritekel tudi Jan Oblak. Gostje so se ubranili in  krenili v protinapad, ki ga je z natančnim strelom s sredine igrišča zaključil Jorge de Frutos

»Ne bom iskal izgovorov. Trener je tisti, ki mora poskrbeti, da imajo igralci vsa potrebna “orodja”, ne glede na to, kdo je na zelenici. Ekipe, ki bodo najmočnejše v težkih trenutkih, bodo bližje naslovu,« je po tekmi dejal domači trener Diego Simeone.


 

Casemiro junak Reala v Valladolidu


Poraz Atletica je izkoristil njegov prvi zasledoval Real in se mu z zmago proti Valladolidu (1:0) približal na tri točke.

Oslabljenemu Realu sta tri točke prinesla strelec Casemiro in odlični vratar Thibaut Courtois. FOTO: Juan Medina/Reuters
Oslabljenemu Realu sta tri točke prinesla strelec Casemiro in odlični vratar Thibaut Courtois. FOTO: Juan Medina/Reuters
Madridčani so igrali močno oslabljeni, na seznamu poškodovanih so namreč Karim BenzemaSergio RamosMarceloDaniel CarvajalEden HazardEder MilitaoRodrygo in Federico Valverde.

To se je poznalo tudi na igrišču, saj so imeli gostitelji veliko priložnosti. Že v sedmi minuti so bili na pragu vodstva, a je Thibaut Courtois ustavil strela Fabiana Orellane in Saidyja Janka.

Pred vrati Reala je bilo znova nevarno v 56. minuti, a je Orellana iz odličnega položaja streljal po sredini vrat, tako da je Courtois lahko znova preprečil zadetek.

Real je izkoristil nenatančnost domačih in zadel v 65. minuti. Ob predložku Tonija Kroosa je z glavo streljal Casemiro in žogo s pomočjo vratnice poslal v gol.

Madridčani so tekmo uspešno pripeljali h koncu in se veselili vseh treh točk.

Špansko prvenstvo, sobotni pari 24. kola
Elche - Eibar 1:0 (Calvo)
Atletico Madrid - Levante 0:2 (Morales 30., De Frutos 95.)
Oblak je branil za Atletico
Valencia - Celta Vigo 2:0 (Vallejo 94., Gameiro 98.)
Valladolid - Real Madrid 0:1 (Casemiro 65.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine