Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kylian Mbappe za zdaj ostaja adut Parižanov

Madridski Real ni prepričal lastnikov PSG, naj mu prodajo francoskega zvezdnika.
Kylian Mbappe se medtem nasmejan pripravlja s francosko reprezentanco na dvoboj z BiH. FOTO: Franck Fife/AFP
Kylian Mbappe se medtem nasmejan pripravlja s francosko reprezentanco na dvoboj z BiH. FOTO: Franck Fife/AFP
STA, B. E.
1. 9. 2021 | 14:24
1. 9. 2021 | 14:38
1:56
Konec nogometnega poletnega prestopnega roka ni postregel z eno najbolj pričakovanih kupčij. Francoski zvezdnik Kylian Mbappe ostaja še naprej član francoskega Paris Saint-Germaina. Bil je sicer na seznamu želja madridskega Reala, ki lastnikov PSG ni prepričal o prodaji.

Mbappe ima s Francozi pogodbo, ki ga veže še za eno sezono. Odslej pa bo imel v konici napada zvezdniškega konkurenta Lionela Messija. Argentinec se je namreč razšel z Barcelono in bo kariero nadaljeval v francoskem prvenstvu.

Real je po neuradnih ocenah nazadnje ponudil za Mbappeja celo 200 milijonov evrov. A so se katarski lastniki PSG odločili, da denarja za zdaj ne potrebujejo in da bodo z zvezdniško zasedbo skušali zagospodariti v Evropi.
 

PSG ponuja novo pogodbo


Ob tem pa bo imel Mbappe že januarja možnost začeti pogajanja o tem, kje bo nadaljeval v prihodnosti. Pariz bo po izteku pogodbe lahko zapustil brez odškodnine kot prost igralec. »Je eden najboljših, eden najpomembnejših nogometašev na svetu danes. Dejstvo, da je z nami, pomeni zanj darilo,« je ob koncu tedna dejal trener PSG Mauricio Pochettino.

PSG naj bi 22-letnemu napadalcu ponudil novo pogodbo, s čimer bi preprečil njegov odhod. Prvi predlog bi ga vezal do leta 2026 z letno plačo 26 milijonov evrov. Druga časovna krajša ponudba pa predvideva, da bi napadalec ostal v Parizu do leta 2024 s plačo 45 milijonov evrov, kar bi bilo več, kot prejemata Brazilec Neymar in Argentinec Lionel Messi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine