Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kylian Mbappe naj pozabi na prestop, Francija na euru meri najvišje

Deschamps je svojemu prvemu zvezdniku Mbappeju svetoval, naj pozabi na kombinacije okrog njegove prihodnosti.
Francoski selektor Didier Deschamps in njegov udarni napadalec Kylian Mbappe. FOTO: Franck Fife/AFP
Francoski selektor Didier Deschamps in njegov udarni napadalec Kylian Mbappe. FOTO: Franck Fife/AFP
F. T.
8. 6. 2021 | 18:00
9. 6. 2021 | 12:22
1:54
Selektor francoske nogometne reprezentance Didier Deschamps je svojemu prvemu zvezdniku Kylianu Mbappeju svetoval, naj pozabi na številne kombinacije okrog njegove prihodnosti, ki v zadnjem obdobju polnijo prostor svetovnih medijev. Euro 2020 je namreč pred vrati.

»Kylian bo razumel, za kaj gre v teh primerih. Špekulacije so del nogometa. Ena stvar so ugibanja zunanje javnosti, nekaj povsem drugega pa razmišljanje nogometašev. Kylian ve, zakaj smo se zbrali in kaj je naš cilj na letošnjem euru. Seveda bo moral na koncu sprejeti svojo odločitev sam, toda za to bo imel čas tudi po evropskem prvenstvu,« je sporočil 22-letniku Deschamps, svetovni prvak iz Rusije 2018.


Kylian je ta čas povsem osredotočen na nas


Predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi je poudaril, da klub ne bo nikdar prodal svojega najdražjega eksponata, saj da »nihče na svetu ni tako ambiciozen kot Parižani«. Toda govorice o selitvi odličnega Francoza drugam sproža dejstvo, da bo njegova pogodba s PSG potekla junija 2022, pogajanja o podaljšanju pogodbe pa so začasno ustavljena zavoljo eura 2020.

Karim Benzema, Marcus Thuram in Kylian Mbappe med treningom. FOTO: Franck Fife/AFP
Karim Benzema, Marcus Thuram in Kylian Mbappe med treningom. FOTO: Franck Fife/AFP


»Ne vem, kaj se bo zgodilo in kje bo igral v naslednji sezoni. Vem le, da je Kylian Mbappe ta čas povsem osredotočen na nas, to vidim tako na treningih kot na tekmah, posebej pa v prostem času, ki ga imajo na voljo nogometaši,« je ocenil selektor Francozov, ki tudi na letošnjem euru med vsemi favoriti kotirajo prav najvišje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine