Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Koprčani do zadnjega trepetali za zmago v primorskem derbiju

Nogometaši Gorice so se v 97. minuti že veselili enajstmetrovke, vendar pa jo je sodnik po ogledu posnetka preklical.
Nogometaši Kopra so trepetali za zmago. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Kopra so trepetali za zmago. FOTO: Leon Vidic/Delo
M. Š., STA
8. 8. 2022 | 22:56
8. 8. 2022 | 23:02
3:52

Nogometaši Gorice so v 4. kolu državnega prvenstva pred svojimi navijači z 1:2 (0:1) izgubili proti Koprčanom. Primorski derbi je sicer postregel z izenačeno predstavo, v kateri je večji del tekme boljši vtis pustila domača zasedba Mirana Srebrniča, toda na koncu so se veselili gostje. Koprčani so zdaj s tremi zmagami na drugem mestu (tri točke za vodilno Olimpijo), Gorica pa ima ob zmagi tri poraze in je v družbi še treh klubov v spodnjem delu lestvice.

Novogoričani so pogumno vstopili v boj s podprvaki in pokalnimi prvaki. Že v tretji minuti je Jošt Urbančič zaposlil koprskega vratarja Adnana Golubovića. Ekipi sta bili bolj ali manj enakovredni, za odtenek konkretnejši Novogoričani so zagrozili še v 15. minuti, v 24. pa je Žan Leban, ki je zgrešil tudi ob koncu polčasa, s strelom z desne strani iz bližine zadel prečko.

Prečko so zatresli tudi gosti po poskusu Kaheema Parrisa, ki je sprožil malce izven kazenskega prostora v 12. minuti, že pred tem je isti igralec v četrti minuti prvič streljal, takrat pa je Uroš Likar žogo ujel. V 39. minuti pa so izbranci Zorana Zeljkovića prešli v vodstvo. Po podaji Luke Vešnerja Tičića iz kota z leve strani je Žan Žužek z glavo žogo podaljšal na drugo vratnico, tam pa jo je v mrežo pospravil Ivan Novoselec.

V 51. minuti je nase opozoril najboljši igralec dosedanjega dela prvenstva Andrej Kotnik, ki je sprožil malce z desne, Likar pa je bil pripravljen. Le minuto pozneje pa so gostitelji izenačili, potem ko se je pred vrati najbolje znašel Nejc Mevlja, ki je preusmeril žogo v mrežo po podaji Alena Krajnca. V 57. minuti je poskusil še Denis Cerovec z glavo, Golubović pa je odlično posredoval.

Gorica, pri kateri je manjkal Etien Velikonja, je še naprej grozila, med drugim je še enkrat neuspešno poskusil Urbančič, v 69. minuti pa se je v središču pozornosti znašel razpoloženi Omar Correia, ko je streljal od daleč, Likar pa je žogo z nekaj težavami ukrotil. Slednji je posredoval tudi v 80. minuti po prostem strelu Nikole Krajinovića.

Domači vratar je še drugič klonil v 80. minuti, ko je z lepim diagonalnim strelom z leve strani kazenskega prostora zadel Anis Jašaragić, ki je zadel za 2:1. Leon Marinič je imel v 87. minuti priložnost za izenačenje, a mu je veselje po močnem strelu z roba kazenskega prostora preprečil Golubović. Vroče je bilo tudi v 93. minuti, ko so Koprčani uspešno prestali še dva goriška poskusa Mariniča in Luke Baruce.

Že v 97. minuti pa je sodnik Slavko Vinčić pokazal na belo točko po domnevnem igranju Maja Mittendorferja z roko. Odločitev pa je nato spremenil po ogledu posnetka, tako da je ostalo pri zmagi Kopra.

Gorica bo v 5. kolu prihodnji ponedeljek gostovala pri Olimpiji, Koper pa bo dva dni prej gostil Radomlje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine