Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Katanec podpisal za 1,2 milijona dolarjev

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance se je uradno predstavil kot novi strokovnjak na klopi izbrane vrste Iraka.
Srečko Katanec se je predstavil iraški sedmi sili. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Srečko Katanec se je predstavil iraški sedmi sili. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
J. P.
4. 9. 2018 | 14:19
4. 9. 2018 | 14:28
1:30
Bagdad – Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec se je uradno predstavil kot novi strokovnjak na klopi izbrane vrste Iraka. Zbranim novinarjem je dejal, »da potrebuje čas, da bo viden napredek«, kot cilj pa navedel preboj na svetovno prvenstvo leta 2022. Katanec je, kot navedbe tujih agencij povzema STA, podpisal triletno pogodbo, ki njemu in štirim pomočnikom zagotavlja 1,2 milijona dolarjev letno.


Brez čarobne palice


»Nimam čarobne palice. Potrebujem čas, da bo opazen napredek. Azijski pokal bo odlična priprava za kvalifikacije za mundial, ki je moj osrednji cilj,« je pojasnil 55-letni strateg, ki je med letoma 2009 in 2011 že vodil tudi reprezentanco ZAE. Prvi test v novi vlogi ga čaka že prihodnji ponedeljek v prijateljskem dvoboju s Kuvajtom. Kot je še poročala agencija AFP, je bil Katanec rezervna opcija za iraško klop, tamkajšnja nogometna zveza je namreč na vročem stolčku želela prekaljenega 70-letnega Šveda Sven-Görana Erikssona.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine