Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Guardiola maršira proti novemu naslovu prvaka

Manchester City je po zanesljivi zmagi nad Brentfordom z 2:0 povečal prednost na vrhu lestvice premier league na 12 točk.
Kevin De Bruyne se je takole veselil gola. FOTO: Carl Recine/Reuters
Kevin De Bruyne se je takole veselil gola. FOTO: Carl Recine/Reuters
I. B.
9. 2. 2022 | 23:00
9. 2. 2022 | 23:12
1:34

Manchester City je po zanesljivi zmagi nad Brentfordom z 2:0 povečal prednost na vrhu lestvice premier league na 12 točk. Brentford je v prvem polčasu resda dobro ohranjal City v negotovosti, vendar je zašel v zaostanek v 40. minuti po radodarni enajstmetrovki, s katero je Riyad Mahrez popeljal prvake v vodstvo.

Ekipa Pepa Guardiole je odločila tekmo v 68. minuti, ko je Kevin De Bruyne unovčil slabo obrambo vratarja Brentforda Davida Raya. City je podaljšal svoj niz brez poraza na 14 ligaških tekem, na obzorju je nova šampionska sezona.

Conte spet ostal praznih rok

Daleč od šampionstva pa je Tottenham. Southampton se je namreč v dvoboju z Londončani dvakrat vrnil po golu zaostanka, popoln zasuk pa je izpeljal v treh minutah med 79. in 82. minuto tekme. Mohamed Elyounoussi je najprej zabil gol z glavo po predložku Jamesa Warda-Prowsea, isti asistent pa je zaposlil še Cheja Adamsa, ki je zabil gol za presenetljivo zmago.

Antonio Conte je v dodatku sprva menil, da ima njegova ekipa v rokah vsaj točko, toda VAR je razveljavil gola Stevena Bergwijna zaradi ofsajda.

Che Adams je zabil zadnji žebelj v krsto Tottenhama. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Che Adams je zabil zadnji žebelj v krsto Tottenhama. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine