Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Janu Oblaku kapetanski trak, Josipu Iličiću povišica

Prihaja liga prvakov, zato že danes v akcijo tudi Liverpool, Juventus in vsi trije španski klubi.
Josip Iličić (desno) je imel med derbijem v Neaplju veliko povedati tudi sodniku. FOTO: Reuters
Josip Iličić (desno) je imel med derbijem v Neaplju veliko povedati tudi sodniku. FOTO: Reuters
2. 11. 2019 | 09:01
4:53
Slovenski šport dobiva novega zvezdnika, ki bo v karieri zaslužil več kot 10 milijonov evrov. Odlične igre Josipa Iličića v italijanskem prvenstvu niso ostale prezrte, vse boljši Kranjčan ima na mizi ponudbo Atalante, po kateri bi bil vezan na klub iz Bergama najmanj do leta 2023, ko bi dopolnil 35 let.

Italijani so igrali tekme tudi med slovenskimi prazniki, derbi kola med Napolijem in Atalanto je zaznamoval prav 31-letni slovenski reprezentant. Na gostovanju pod Vezuvom je prejel najvišjo oceno med gosti (7,5), pri čemer je bil gol za končnih 2:2 le pika na i njegovi predstavi. Škoda, toda »Jojo« je imel v izdihljajih tekme v nogah priložnost za eno najodmevnejših zmag, s katero bi se črno-modri resnično vključili v boj za vrh serie A …


Iličić in Birsa ob kitajski uri 12.30


Josip Iličić (desno) je imel med derbijem v Neaplju veliko povedati tudi sodniku. FOTO: Reuters
Josip Iličić (desno) je imel med derbijem v Neaplju veliko povedati tudi sodniku. FOTO: Reuters


Vodstvo kluba, ki v tej sezoni igra v ligi prvakov in razmišlja o abonmaju na ta Uefin gala ples, želi zadržati ob sebi ključne adute: tudi Josipa Iličića. Podaljšanje pogodbe naj bi bilo le vprašanje časa, Iličić bi do konca sezone 2022/23 prejemal najmanj po 2 milijona evrov letne neto plače. O tem ne bo razmišljal v času nedeljskega kosila, ko bo v Bergamu sardinski klub Cagliari. Ob uri 12.30, ki je namenjena azijskim privržencem italijanskega nogometa, se Iličić tudi ne bo meril z Valterjem Birso. Do obračuna nekdanje in sedanje »desetke« v slovenski reprezentanci ne bo prišlo, saj »Biki« (še) ne dobiva priložnosti za igro pri Cagliariju.


Barcelona bi morala odšteti Interju čez 100 milijonov




Atalanta je ena redkih udeleženk lige prvakov, ki bo igrala tekmo v nedeljo. Večina najboljših v Evropi je iztržila dan počitka več: med današnjimi spektakli tako najdemo pare Roma – Napoli (15), Torino – Juventus (20.45), Levante – Barcelona (16), Sevilla – Atletico (18.30) in Real – Betis (21), … Jan Oblak, sredi tedna kapetan Atletica na gostovanju v Alavesu, bo torej sprejel nov velik izziv v derbiju s Sevillo. Če čaka Madridčane dvojni derbi s Seviljčani, Katalonce vznemirja – Argentinec. Toda ne Lionel Messi, pač pa njegov rojak Lautaro Martinez. Dnevnik Mundo Deportivo je v naslovni temi napovedal, da prihodnost 22-letnika leži v Barceloni, kjer naj bi zamenjal Luisa Suareza, Barça pa bi morala Interju za odličnega napadalca odšteti dobrih 100 milijonov evrov.


Mineva 30 let od padca berlinskega zidu: kot nalašč za derbi


Tudi evropski prvak Liverpool bo gostoval pri Aston Villi že danes, enako Bayern, ki bo v času klasične ure za »Fussball« (15.30) obiskal Frankfurt. V Nemčiji resda ne živijo le za novo tekmo Bayerna, saj bundesliga prinaša veliko več. Prvič po padcu berlinskega zidu se bosta pomerila Hertha in Union, najodmevnejša predstavnika nekdanjega zahodnega in vzhodnega dela nemške metropole (po zatonu Dynama v letu 1990). Vodstvo tekmovanja ni uslišalo pobud, da bi tekmo prestavili v naslednje kolo, ko bi 9. novembra minilo natančno 30 let od zrušitve »sramotne prepreke«, kot so imenovali zid Zahodni Nemci, oziroma »branika pred nacizmom«, kot so mu rekli onstran zidu.

Bayernov trener Niko Kovač je eden od mnogih berlinskih Hrvatov, ki so opozorili nase na nemških tleh. FOTO: Reuters
Bayernov trener Niko Kovač je eden od mnogih berlinskih Hrvatov, ki so opozorili nase na nemških tleh. FOTO: Reuters


Štadion Uniona je edinstven, saj sprejme 22.000 navijačev, toda premore le 3600 sedežev in posledično ponuja enkratno vzdušje navijačem in posebno izkušnjo nogometašem. Trener Herthe, ki domuje na olimpijskem štadionu, je Ante Ćović, eden številnih berlinskih Hrvatov, ki so nogometno opozorili nase v metropoli – poleg slavnih bratov Kovač in nekdanjega šefa stavniškega podzemlja Anteja Šapine

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine