Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jan Oblak se je spet veselil izida 3:0

Atletico je gladko odpravil Valencio, naš vratar je bil tako kot nazadnje proti Kazahstanu zanesljiv. Barcelona ostaja stoodstotna.
Jan Oblak je vnovič brezhibno opravil svojo nalogo. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Jan Oblak je vnovič brezhibno opravil svojo nalogo. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
15. 9. 2024 | 23:27
15. 9. 2024 | 23:37
1:57

V 5. kolu je Atletico Jana Oblaka, ki je bil med vratnicami vso tekmo in tudi ubranil edini tekmečev strel, v Madridu s 3:0 premagal Valencio. Zadeli so Conor Gallagher (39.), Antoine Griezmann (54.) ter v sodnikovem dodatku Julian Alvarez. Škofjeločan pa se je tako po virozi uspešno vrnil na igrišče že ob ponedeljkovi reprezentančni tekmi v Stožicah proti Kazahstanu, ko je ob enakem izidu kot tokrat proti Valencii ohranil nedotaknjeno mrežo.

Barcelona – s stoodstotno bero ostaja na vrhu lestvice – se je veselila na gostovanju pri Gironi s 4:1. Vnovič je zablestel 17-letni Lamine Yamal, ki je v prvem polčasu poskrbel za oba gola svojega moštva. Po polčasu je s polvolejem na 3:0 zvišal Dani Olmo, nekdanji soigralec Kevina Kampla in Benjamina Šeška pri Leipzigu, v 64. minuti pa je za zvezdniško zasedbo trenerja Hansija Flicka zadel še Pedri. Domačo čast je v 80. minuti rešil Urugvajec Christian Stuani.

Nogometaši Real Madrida so v soboto na tretjem gostovanju v sezoni španskega vendarle prišli do polnega izkupička. Po dveh uspešno izvedenih enajstmetrovkah so v San Sebastianu premagali Real Sociedad z 2:0. Aktualni evropski in španski prvaki so imeli kar precej sreče. Pred enajstmetrovkama so domači dvakrat zadeli prečko in enkrat vratnico.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine