Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Matjaž Kek nad Avstrijo brez junaka eura, ob trening tudi Jan Oblak

Slovenija se bo v Stožicah v petek v ligi narodov pomerila z Avstrijo. V ponedeljek jo nato v ligi B čaka še stožiški dvoboj s Kazahstanom.
Matjaž Kek med treningom slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Leon Vidic
Matjaž Kek med treningom slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Leon Vidic
Š. R., STA
2. 9. 2024 | 19:00
2. 9. 2024 | 21:46
2:15

Selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek je v izbrano vrsto pred uvodnima tekmama lige narodov zaradi poškodbe Žana Karničnika dodatno vpoklical Kenana Bajrića. Na današnjem prvem treningu na Brdu pri Kranju pa je po nedeljskem predčasnem odhodu z zelenice brez omejitev treniral Vanja Drkušić.

Obrambni igralec Slovana iz Bratislave Bajrić, ki je doslej štirikrat nastopil za izbrano vrsto, se bo reprezentanci pridružil zaradi poškodbe enega junakov Slovenije na evropskem prvenstvu v Nemčiji Karničnika, ki naj bi si poškodoval koleno na nedeljski tekmi med Celjem in Koprom. Član Celja bo po informacijah z NZS kljub temu ostal v reprezentanci, toda jasno je, da ne bo igral.

Drkušić nared po poku topovskega udara

Treningu reprezentance brez omejitev pa se je pridružil eden izmed stebrov obrambe na euru Drkušić. Ta je bil v nedeljo udeležen v neljub dogodek, ko je ob njega na igrišču med debijem za Crveno zvezdo na tekmi srbskega državnega prvenstva v Leskovcu priletela močna petarda. Po incidentu mu je postalo slabo, zaradi česar so ga ob polčasu zamenjali. Dan po dogodku pa se slovenski reprezentant počuti bolje, tako da se je danes pridružil ostalim reprezentantom na treningu, so povedali pri NZS.

Kenan Bajrić (levo) opozarja nase v majici Slovana iz Bratislave. FOTO: Bo Amstrup/AFP
Kenan Bajrić (levo) opozarja nase v majici Slovana iz Bratislave. FOTO: Bo Amstrup/AFP

Na današnjem treningu medtem ni bilo kapetana Jana Oblaka, ki je zadnjo tekmo španske lige po informacijah iz njegovega kluba Atletico Madrida proti Bilbau izpustil zaradi prebavnih težav. Slovenija se bo v Stožicah v petek ob 20.45 v ligi narodov pomerila z Avstrijo. V ponedeljek jo nato v ligi B čaka še domači dvoboj s Kazahstanom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo za samo 9,99€ mesečno.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine