Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Italijani za št. 1 na svetu izbrali Norvežana

Erling Braut Haaland najboljši mladi nogometaš za novinarje torinskega časopisa Tuttosport.
Erling Braut Haaland je zlati deček nogometa za Tuttosport. FOTO: Leon Kuegeler/Reuters
Erling Braut Haaland je zlati deček nogometa za Tuttosport. FOTO: Leon Kuegeler/Reuters
M. Š., STA
21. 11. 2020 | 09:17
1:44
Iz torinskega časopisa Tuttosport, ki od leta 2003 podeljuje nagrado za zlatega dečka nogometa, so sporočili, da so za najboljšega mladega nogometaša na svetu izbrali Erlinga Brauta Haalanda. Norveški zvezdnik je kot prejemnik te nagrade nasledil Portugalca Joaa Felixa.
image_alt
Že pri šestih letih skočil do svetovnega rekorda


Napadalec dortmundske Borussie je v izboru italijanskega časnika med drugimi premagal angleškega klubskega kolega Jadona Sancha, Kanadčana Alphonsa Daviesa (Bayern München), Angleža Masona Greenwooda (Manchester United) in Španca Ansuja Fatija (Barcelona). Haaland je v prejšnji sezoni v vseh tekmovanjih zabil 44 golov, od tega 28 še za Salzburg, 16 pa jih je po januarskem prestopu dosegel za moštvo iz Porurja. V tej sezoni se je šestkrat med strelce vpisal v nemškem prvenstvu in štirikrat v ligi prvakov.
image_alt
Kdo je vikinški najstnik, ki je krenil bolje kot Ronaldo in Messi?


Nagrado zlatega dečka so v 17-letni zgodovini med drugimi prejeli tudi Lionel Messi, Kylian Mbappé, Sergio Agüero, Paul Pogba in Wayne Rooney. Za najboljšega mladega nogometaša so desetkrat izbrali napadalca, sedemkrat vezista, le enkrat pa branilca (predlani Matthijsa de Ligta). Francozi so s tremi priznanji najuspešnejši narod v tem izboru, Manchester United pa s prav toliko nagradami najuspešnejši klub.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine