Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Italijani so prejeli prvi gol na EP, a so bili kos Avstriji

Azzurri so se po podaljšku uvrstili v četrtfinale evropskega prvenstva.
Federico Chiesa (v ozadju) je v 95. minuti prekinil strelsko mrtvilo v dvoboju z Avstrijo.Carl Recine Pool Via Reuters
Federico Chiesa (v ozadju) je v 95. minuti prekinil strelsko mrtvilo v dvoboju z Avstrijo.Carl Recine Pool Via Reuters
STA, B. E.
26. 6. 2021 | 23:48
26. 6. 2021 | 23:54
1:38
Nogometaši Italije so drugi četrtfinalisti letošnjega evropskega prvenstva. Na drugi tekmi osmine finala so v Londonu po podaljšku ugnali Avstrijo z 2:1 (0:0, 0:0) in dosegli še četrto zmago. V osmino finala so se danes že uvrstili Danci, ki so s 4:0 premagali Wales.

Dvoboj med Italijo in Avstrijo se je kot prvi v izločilnem delu EP končal šele po podaljšku, potem ko sta ekipi redni del končali brez zadetkov. Za Italijo sta nato zadela Federico Chiesa v 95. minuti in Matteo Pessina v 105., za Avstrijo pa Saša Kalajdžić z glavo v 114. minuti, kar je bil prvi prejeti gol za azzurre na letošnjem euru. Avstrijski Avstrije Franco Foda sicer ni posegal v zasedbo, ki si je priborila osmino finala, medtem ko je italijanski strateg Robert Mancini sedem rezervistov z rezultatsko nepomembne tekme z Walesom spet posadil na klop.

Zmagovalci današnje tekme se bodo v četrtfinalu v petek, 2. julija, pomerili z boljšim iz nedeljskega dvoboja med Belgijo in Portugalsko.

V nedeljo bosta na sporedu še tekmi Nizozemska – Češka (18) in Belgija – Portugalska (21), v ponedeljek bodo igrali Hrvaška – Španija in Francija – Švica, osmino finala bodo v torek končali Angleži in Nemci ter Švedi in Ukrajinci.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine