Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Danska s štirimi zaušnicami prva med najboljšo evropsko osmerico

Kasper Dolberg je z dvema goloma z mreži Walesa upravičil zaupanje selektorja Kasperja Hjulmanda.
Kasper Dolberg (levo) je z dvema goloma razblinil upanje Valižanov. FOTO: Olaf Kraak/AFP
Kasper Dolberg (levo) je z dvema goloma razblinil upanje Valižanov. FOTO: Olaf Kraak/AFP
STA, B. E.
26. 6. 2021 | 19:38
26. 6. 2021 | 20:21
1:50
Danska nogometna reprezentanca je prva četrtfinalistka evropskega nogometnega prvenstva. Za uvod izločilnih bojev je bila prepričljivo boljša od Walesa s 4:0 (1:0). Evropski prvaki leta 1992 so tako prvič po letu 2004, takrat še v prejšnjem formatu tekmovanja, napredovali med najboljših osem reprezentanc na EP.

Kljub številnim priložnostim Dancev je v prvem polčasu edini zadetek v 27. minuti dosegel Kasper Dolberg, ki ga je selektor Kasper Hjulmand uvrstil v začetno enajsterico namesto poškodovanega zvezdnika Leipziga Yussufa Poulsena. Dolberg, sicer napadalec francoske Nice, je v drugem polčasu v 48. minuti zadel še enkrat, v 89. in 93. minuti pa sta lepo predstavo z zadetkoma kronala še Joakim Mæhle in Martin Braithwaite.
 

Čakajo na Nizozemce ali Čehe


Danci so v skupinskem delu tekmovanja doživeli velik šok, potem ko se je na igrišču med dvobojem proti Finski (0:1) po srčnem zastoju zgrudil njihov prvi zvezdnik Christian Eriksen. Nato so kljub zelo dobri predstavi izgubili še v drugem krogu proti Belgiji (1:2). Kožo so po odlični predstavi rešili proti Rusiji (4:1) in končali na drugem mestu skupine B, v osmini finala pa so bili večji del dvoboja prepričljivo boljši tekmec tudi proti Walesu.

Danska se bo v Bakuju 3. julija pomerila proti zmagovalcu dvoboja med Nizozemsko in Češko.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine