Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Inter je junaku mundiala odprl pot do novih španskih milijonov

Po odhodu Cristiana Ronalda si Real ne more privoščiti tudi izgube Luke Modrića, Hrvatu bo očitno povišal plačo.
Luka Modrić bo ob zajetni povišici očitno ostal v Madridu. FOTO: Reuters
Luka Modrić bo ob zajetni povišici očitno ostal v Madridu. FOTO: Reuters
7. 8. 2018 | 21:00
8. 8. 2018 | 20:20
4:12
Madrid – Trije zaporedni šampionski naslovi v ligi prvakov (štirje v zadnjih petih letih) nogometašem madridskega Reala niso prinesli le slave in materialne koristi, temveč tudi nove težave. Njihovi zvezdniki so vse bolj postajali tarče tekmecev, kar so še posebej občutili po letošnjem zmagoslavju. Moštvo sta že zapustila Cristiano Ronaldo in trener Zinedine Zidane, zdaj strasti in domišljijo buri Luka Modrić.

Najboljšega nogometaša letošnjega svetovnega prvenstva Italijani vidijo pri Interju, pri katerem bi se lahko pridružil hrvaškim rojakom Ivanu Perišiću, Marcelu Brozoviću in Šimetu Vrsaljku, ki je za eno sezono prišel iz Atletica Madrida, v Španiji vztrajajo, da ima Modrić veljavno pogodbo z Realom do leta 2020. Vsi pa se strinjajo glede vzrokov za vihar okoli zveznega igralca iz Zadra, ki bo čez mesec dni dopolnil 33 let in ima za seboj šest sezon v kraljevskem klubu. Plače najboljših nogometašev na svetu so v zadnjih dveh letih dosegle takšne višave, da je Modrićevih sedem milijonov evrov na sezono videti prav smešnih v primerjavi z zaslužki Neymarja pri PSG, Lionela Messija pri Barceloni in Ronalda pri Juventusu. Ne nazadnje junaka mundiala prekašajo klubski soigralci Gareth Bale (12 milijonov), Sergio Ramos (10), Karim Benzema in Marcelo (po 9). In že od nekdaj ni lepšega načina za iztrženje povišice od izbire pravega trenutka in interesa konkurenčnega moštva.

Odnosi med Realom in Interjem so bili vrsto let odlični, saj sta si izmenjala celo kopico asov: v Milano so se odpravili Luis Figo, Clarence Seedorf, Walter Samuel, Wesley Sneijder, Esteban Cambiasso in Santiago Solari, v obratni smeri so potovali brazilski Ronaldo, Roberto Carlos, Ivan Zamorano in Mateo Kovačić. Razmere so se zdaj močno ohladile. Madridčanom gre v nos, da so se šefi italijanskega kluba dogovarjali za prestop z Modrićevimi zastopniki, njih pa ignorirali. »Luka lahko odide, a za 750 milijonov evrov,« je vzrojil Realov predsednik Florentino Perez, saj toliko znaša v pogodbi zapisana odškodnina, če bi Modrić zapustil Madrid pred letom 2020. Zagrozil je tudi s tožbo na sodišču zaradi pritiskov na nogometaša tujega moštva, pri Uefa pa zaradi kršenja finančnega ferpleja.
 

Hrvat že »prodaja« drese


Nato so prišle na dan podrobnosti ponudbe iz Italije. Modriću bi v štirih sezonah zagotovili po deset milijonov evrov neto letne plače, nato pa bogat zaslužek za igranje na Kitajskem, saj je tamkajšnje podjetje Suning Holdings Group 70-odstotni lastnik Interja. Realu bi letos odšteli 15 milijonov $ odškodnine in prihodnje leto še 25 milijonov, a se je Perez znova oglasil, da se ne misli pogovarjati o manj kot 70 milijonih evrov. Zaveda se namreč, da je tudi za Ronalda sprva zahteval milijardo evrov, a nato sprejel ponujenih sto milijonov.

Okoliščine so resda drugačne. Portugalcu je Real slednjič prižgal zeleno luč zaradi minulih zaslug, izgube še enega velemojstra pa si nikakor ne more privoščiti. Še posebej, ker naj bi se Juventus začel resno zanimati za Ronaldovega dobrega prijatelja Marcela in ker želi oditi tudi Mateo Kovačić. Zato so v Španiji prepričani, da bo Modrić po kompromisu ostal v Madridu in se povzpel v plačilni razred kapetana moštva Ramosa. Da je rešitev pred vrati, priča podatek, da se je Hrvat po skupnih počitnicah z Mariom Mandžukićem včeraj pridružil vadbi Realovega rezervnega moštva in se pojavil na uradni reklami za nove klubske drese rdeče barve. Tresle so se gore, očitno pa se bodo rodili zgolj novi milijoni.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine