Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Inter do 13. zmage, Udinese do 10. remija

Nogometaši iz Milane imajo po 16. kolu italijanskega prvenstva štiri točke prednosti pred Juventusom.
Lautaro Martinez (v oranžnem dresu) je že pri 15 prvenstvenih golih v sezoni. FOTO: Remo Casilli/Reuters
Lautaro Martinez (v oranžnem dresu) je že pri 15 prvenstvenih golih v sezoni. FOTO: Remo Casilli/Reuters
Š. R., STA
17. 12. 2023 | 23:10
17. 12. 2023 | 23:20
2:17

Nogometaši Udineseja so v 16. kolu italijanske lige igrali 2:2 s Sassuolom. To je že deseti neodločeni izid Videmčanov v sezoni. Inter je v Rimu proti Laziu z zmago z 2:0 utrdil prvo mesto na lestvici.

Udinese, pri katerem je Sandi Lovrić igral celo tekmo – Jake Bijola ni bilo zaradi poškodbe, Davida Pejičića pa ni bilo v kadru –, je bil na dobri poti, da vpiše drugo zmago v sezoni. Lorenzo Lucca je v 36. minuti zadel za 1:0, Roberto Pereyra, podajalec pri prvem golu, pa je v 55. podvojil prednost domače zasedbe. Toda v 59. minuti je ta ostala brez izključenega Martina Payera, kar so znali igralci Sassuola unovčiti. Domenico Berardi je tako v 75. kot 88. minuti natančno meril z bele točke.

Vodilni Inter je v Rimu prešel v vodstvo proti Laziu v 40. minuti, gol je dosegel najboljši strelec lige Lautaro Martinez, ki je pri 15 zadetkih v sezoni. Marcus Thuram je v 66. minuti prispeval še en gol za Inter.

Fiorentina je premagala Verono z 1:0, potem ko je pri gostiteljih v 78. minuti zadel Lucas Beltran, Milan Đurić pa je pri gostih že v tretji minuti zapravil enajstmetrovko.

Pred tem je Milan s 3:0 odpravil Monzo, enega od golov je dosegel 18-letni srbski debitant Jan-Carlo Šimić, preostala pa Tijjani Reijnders in Noah Okafor.

Bologna nadaljuje dobre predstave, tokrat je z 2:0 premagala Romo in prišla na četrto mesto lestvice. Nikola Moro je zadel za Bologno v prvem polčasu, v drugem pa je Rasmus Kristensen dosegel avtogol.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine