Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Iker Casillas med treningom doživel srčni infarkt

Trikratni zmagovalec lige prvakov in najboljši vratar sveta med letoma 2008 in 2012 je izven življenjske nevarnosti.
Iker Casillas med treningom za špansko nogometno reprezentanco. FOTO: Vincent Kessler/Reuters
Iker Casillas med treningom za špansko nogometno reprezentanco. FOTO: Vincent Kessler/Reuters
A. I.
1. 5. 2019 | 16:42
1. 5. 2019 | 17:43
2:52
Sloviti španski nogometni vratar Iker Casillas je doživel srčni infarkt. Sedemintridesetletni športni zvezdnik naj bi bil po poročanju portugalskih medijev v stabilnem stanju. 

Casillas, ki je s špansko ekipo leta 2010 postal svetovni prvak, se je pred zastojem srca s svojim Portom pripravljal na tekmo z Avesom, ki bo prihodnji teden. Sedemintridesetletnega nogometnega zvezdnika, ki je s Španijo leta 2010 postal svetovni prvak, evropski pa leta 2008 in 2012, so nemudoma odpeljali v bolnišnico ter opravili vse preiskave. Po poročanju portugalskih medijev naj bi bil v stabilnem stanju oziroma izven življenjske nevarnosti.

Danes zjutraj se je na treningu nenadoma začel počutiti slabo, zato so ga takoj odpeljali v bolnišnico. Zdaj je že pri zavesti in izven nevarnosti.

Na uradni spletni strani Real Madrida, za katerega je Casillas igral večino svoje več kot uspešne kariere, so zapisali: »Real Madrid ljubljenemu kapetanu želi hitro okrevanje. Iker Casillas nas je v času svoje poklicne kariere naučil premagovati najbolj težke izzive. Naučil nas je, da se predaja ne ujema z našo filozofijo življenja in nam velikokrat pokazal, da ga izzivi naredijo še močnejšega.«

Sedemintridesetletni športni zvezdnik naj bi bil v stabilnem stanju. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Sedemintridesetletni športni zvezdnik naj bi bil v stabilnem stanju. FOTO: Pedro Nunes/Reuters


Naj čim hitreje okreva so mu že zaželeli številni navijači z vsega sveta, med njimi tudi tisti bolj slavni. Španski teniški igralec Rafel Nadal mu je prek družbenega omrežja twitter tako sporočil: »Velik objem zate, Iker. Drži se.« Nekdanji Casillasov soigralec v španski reprezentanci in pri Real Madridu Sergio Ramos je prav tako dejal, naj vratar čim hitreje okreva. 

Eden najboljših nogometnih vratarjev na svetu se je rodil v Mostolesu in v karieri zaigral že na več kot tisoč tekmah. Osvojil je praktično vse lovorike, ki se jih v nogometu da osvojiti, krona vsega je bil že omenjeni naslov najboljših na svetu, ki ga je španska nogometna ekipa osvojila leta 2010 v Južni Afriki. Casillas še vedno drži španski rekord največ odigranih tekem za državno reprezentanco (167). 

Trikratni zmagovalec lige prvakov in najboljši vratar sveta med letoma 2008 in 2012 v tej sezoni ne bo več igral, poroča Independent

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine