Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ibrahimović in Ronaldo kot vino, starejša sta, boljša sta

V današnjih tekmaa 6. kola italijanskega nogometnega prvenstva sta bila veterana Milana in Juventusa odločilna moža.
Tudi v 40- leti starosti je Zlatan Ibrahimović še vedno nogometaš, ki zabija veliko in odločilne gole povrhu. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Tudi v 40- leti starosti je Zlatan Ibrahimović še vedno nogometaš, ki zabija veliko in odločilne gole povrhu. FOTO: Andreas Solaro/AFP
G. N., STA
1. 11. 2020 | 14:40
1. 11. 2020 | 17:15
2:30
Nogometaši Milana bodo tudi po 6. krogu sami na vrhu lestvice italijanske lige. Rdeče-črni so gostovali v Vidmu in premagali Udinese z 2:1. Za vrat jim dihajo črno-beli iz Torina. Juventus je bil prepričljiv v Spezii in zmagal s 4:1.

Junak tekme v Vidmu je bil izkušeni 39-letni Šved Zlatan Ibrahimović, ki je najprej podal za vodilni gol Francka Kessieja v 18. minuti, potem pa v 83. minuti še zadel za vodstvo z 2:1, uspešen je bil s polovičnimi »škarjicami« v bližini vrat.

Ibrahimović je tako zabil že na šesti zaporedni prvenstveni tekmi in je s sedmimi goli vodilni strelec lige. Za Udinese, ki je pri petih porazih, je bil uspešen Rodrigo De Paul z bele pike v 48. minuti.

Cristiano Ronaldo je tri tedne trpel v osamitvi, danes pa se je, podobno kot Ibrahimović pred tedni, vrnil v velikem slogu. V 56. minuti je trener Andrea Pirlo iz igre vzel Paula Dybala, vanjo pa poslal Portugalca. Le tri minute je potreboval za gol, za 2:1. Vrnitev na igrišče je zaokrožil še z golom z bele točke. V tej sezoni je dosegel pet golov.

Triler sta uprizorila Torino in Lazio. Rimljani so bili v izgubljenem položaju, po 24 minutah so zaostajali z 0:2, v 87. minuti z 2:3, v skoraj desetminutnem sodnikovem dodatku pa osvojili poln izkupiček. V 95. minuti je Ciro Immobile izenačil iz enajstmetrovke, Felipe Caicedo pa je v 98. dokončal preobrat.

Cristiano Ronaldo je potreboval le tri miknute, da je zabil gol. FOTO: Vincenzo Pinto/AFP
Cristiano Ronaldo je potreboval le tri miknute, da je zabil gol. FOTO: Vincenzo Pinto/AFP


Danes so na sporedu še tekme Roma – Fiorentina, Napoli – Sassuolo in pa mestni derbi Sampdorie in Genoe Mihe Zajca.

Ob Milanu, ki ima pet zmag in remi, sta v ligi sicer zaenkrat še neporažena tudi Sassuolo in Juventus.

Že v soboto je Atalanta Josipa Iličića v gosteh z 2:1 ugnala Crotone, Inter Samirja Handanovića in Parma, pri kateri je igral tudi Jasmin Kurtić, mladi vratar Martin Turk pa je sedel na klopi, sta se razšla z 2:2, Bologna pa je ugnala Cagliari s 3:2.

V ponedeljek bo še dvoboj Verone in Beneventa.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine