Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hudi zaušnici za Barcelono in Real

Katalonski nogometaši so senzacionalno pokleknili pred Leganesom (1:2), madridski pa gladko pred Sevillo (0:3).
Ousmane Dembele in soigralci so morali na kolena. FOTO: Oscar del Pozo/AFP
Ousmane Dembele in soigralci so morali na kolena. FOTO: Oscar del Pozo/AFP
J. P.
26. 9. 2018 | 23:54
27. 9. 2018 | 00:02
2:15
Leganes – Nogometni šok v Španiji! Le šest prvoligaških kol v novi sezoni je potrebovala državna prvakinja Barcelona za prvi poraz, ki ji ga je senzacionalno zadal Leganes, ki se je na ta račun dokopal do krstne zmage (2:1) in prekinil niz treh zaporednih porazov. V prvem polčasu ni dišalo po takšnem razpletu, Katalonci so vodili že v dvanajsti minuti, ko je v južnoameriški navezi Philippe Coutinho izkoristil podajo Lionela Messija in s strelom izven kazenskega prostora načel domačo mrežo.


Dva zaporedna napada, dva gola


Drugi polčas pa se je za Barcelono začel katastrofalno, saj je prejela dva zadetka v razmaku pičlih 70 sekund. Izenačujočega je v 52. minuti z glavo zabil Nabil El Zhar, minuto pozneje pa je Oscar spretno izkoristil darilo Gerarda Piqueja, ki je nespretno izbijal žogo izpred vrat. Gostom ni pomagala niti kar 78-odstotna posest žoge, ko pa so bili mlahavi v napadu in že v drugem zaporednem obračunu ostali brez zmage, pred tremi dnevi so se z Girono razšli brez zmagovalca, z 1:1.

Sklonjene glave galaktikov. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Sklonjene glave galaktikov. FOTO: Cristina Quicler/AFP


Spet Sevilla


Še bolj bolečo zaušnico pa so prejeli nogometaši Reala, ki se z gostovanja pri Sevilli vračajo s hudim porazom z 0:3. Nazadnje jih je tekmec tako gladko premagal lanskega 23. septembra, ko so pred domačim avditorijem padli v »el clasicu« proti Barceloni. Sevilla jim je zadala tudi prejšnji ligaški poraz, v začetku maja je bila boljša s 3:2. Danes so vsi trije goli padli v prvem polčasu, dvakrat je zadel Andre Silva, zmago je potrdil Wissam Ben Yedder. Real je izgubil prvič v sezoni in zapravil priložnost, da bi na razpredelnici švignil mimo večnega tekmeca.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine