Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hotiću kar šest tekem prepovedi

Po derbiju v Mariboru je imel disciplinski sodnik polne roke dela.
Matej Jug je pokazal rdeči karton Dinu Hotiću. FOTO: Tadej Regent
Matej Jug je pokazal rdeči karton Dinu Hotiću. FOTO: Tadej Regent
Eduardo Brozovič
2. 11. 2018 | 16:24
2. 11. 2018 | 23:27
2:12
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel po derbiju 14. kola Prve lige Telekom Slovenije, v katerem sta se pomerila domači Maribor in Olimpija (1:2) polne roke dela. Dino Hotić zaradi rdečega kartona ne bo mogel igrati šestih tekem za Maribor, ki je tako kot Olimpija dobil za več kot 10.000 evrov kazni.

Olimpijino moštvo bo eno domače prvenstveno ali pokalno tekmo prisiljeno odigrati brez gledalcev na delih štadiona, na sektorjih B in D, če bo v preostalem delu sezone storilo podoben ali težji prekršek kot tokrat. Kazen je Ljubljančane namreč doletela zaradi nešportnega in neprimernega vedenja ter izražanje nestrpnosti navijačev.

Ti so neprestano žaljivo vzklikali nasprotni ekipi in njenim navijačem ter s tem spodbujali k sovražnosti oziroma nestrpnosti. Hkrati so večkrat prižigali bakle na tribuni in jih metali na igralno površino. Klub je bil za precej tovrstnih nečednosti svojih »privržencev« že kaznovan.
 

Milcu dve tekmi počitka


Predkaznovanost se je štela tudi Hotiću, čeprav se je pisno opravičil glavnemu sodniku Mateju Jugu, ki ga je odrinil, obenem pa je Hotić že odslužil eno tekmo prepovedi na tekmi 4. kola pokala Slovenije. Mariborčan Martin Milec pa je dobil dve tekmi prepovedi igranja, eno je že odslužil na pokalni tekmi, ker je žalil sodnika po koncu tekme; tudi zanj je bila olajševalna okoliščina pisna izjava.

Maribor je dobil 360 evrov kazni zaradi nešportnega vedenja igralcev, ki so dobili štiri rumene in rdeči karton, ter še 10.450 evrov zaradi podobnih izgredov navijačev. Ti so metali bakle v ograjeni del igrišča, žalili predstavnike nasprotnega kluba na tribuni VIP, eden od huliganov pa je vdrl na igrišče in poskusil obračunati s sodnikom. Metali so tudi predmete ob odhodu sodnikov z igrišča po koncu tekme.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine