Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hladna prha za rdeče vrage, Chelsea in Tottenham potrebovala 11-metrovke

Po tem, ko ga je dramatično premagal v premier league, se je West Ham United oddolžil Manchester Unitedu in ga izločil iz angleškega ligaškega pokala.
FOTO: Mark Noble in Nikola Vlašić proslavljata na Old Traffordu. Jason Cairnduff/Action Images
FOTO: Mark Noble in Nikola Vlašić proslavljata na Old Traffordu. Jason Cairnduff/Action Images
22. 9. 2021 | 22:48
23. 9. 2021 | 09:35
3:29
Manchester United je brez Cristiana Ronalda, ki ga po štirih golih na treh tekmah prvič ni bilo v kadru rdečih vragov, izpadel iz ligaškega pokala. V tretjem kolu je bil od varovancev Oleja Gunnarja Solskjaerja boljši West Ham United z nekdanjim trenerjem vragov Davidom Moyesom na čelu. Kluba sta minuli konec tedna odigrala dramatičen obračun v premier league, spet je zadel Ronaldo, po zadetku nekdanjega člana kladiv Jessseja Lingarda pa se je zmage veselil manchestrski velikan, a šele po zaslugi Davida de Gee, ki je globoko v sodnikovem podaljšku ubranil najstrožjo kazen londonskemu kapetanu Marku Noblu. Tokrat je odločil gol Manuela Lanzinija že v deveti minuti.



Arsenal je bil na londonskem obračunu z Wimbledonom boljši s 3:0, v 11. minuti je mrežo naslednika nekoč kultnega prvoligaša zatresel Alexandre Lacazette, Emile Smith Rowe in Edward Nketiah pa sta v 77. oziroma 80. minuti dokončala delo. V Londonu je slavil tudi Leicester City, ki je na gostovanju ugnal Milwall z goloma Ademole Lookmana in Kelechija Iheanacha v drugem polčasu. 
 

Londončani dramatično napredovali


Na tekmah Chelseaja in Aston Ville ter Wolverhamptona in Tottenhama, ki bo naslednji tekmec Mure v konferenčni ligi, so o zmagovalcu odločale enajstmetrovke. Za Tottenham sta ob povratku trenerja Nuna Espirita Santa na svoj nekoč domači štadion v prvem polčasu zadela Tanguy Ndombele in kapetan Harry Kane, ki je tako prekinil sušo v domačih tekmovanjih, v katerih po podvigih na euru 2020 in vnovič jasno izraženi želji po slovesu od spursov v tej sezoni še ni zadel. Leander Dendoncker je še pred polčasom znižal izid, Daniel Podence pa je po njegovi podaji izenačil na 2:2. Podaljška niso igrali, sledile so najstrožje kazni, pri katerih so bili zanesljivi vsi londonski strelci z izjemo četrtega, Pierre-Emile Højbjerga, a to ni bilo usodno, saj je novinec v vrstah Tottenhama in nekdanji član Atalante Pierluigi Gollini dobil bitko živcev s kar tremi tekmeci: Rubenom Nevesom, Dendonckerjem in Conorjem Coadyjem ter prinesel napredovanje severnim Londončanom.

Chelsea je na domačem Stamford Bridgeu v 54. minuti v vodstvo popeljal Timo Werner, enajstmetrovke pa je gostujoči Villi v 64. minuti prinesel 20-letni Cameron Archer. Evropski prvaki so bili z bele pike zanesljivi, zadeli so Romelu Lukaku, Mason Mount in Ross Barkley, medtem ko so Birminghamčani zapravili dva od uvodnih treh poskusov (Ashley Young in Marvelous Nakamba). Ben Chilwell je nato zgrešil za Chelsea in še malce podaljšal negotovost, obračun pa je v korist modrih odločil peti strelec Reece James.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine