Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Henriques ni več trener Olimpije, med kandidati zveneče ime

Vodstvo ljubljanskega nogometnega kluba se je sporazumno razšlo s 50-letnim Portugalcem.
Joao Henriques ne bo več dajal napotkov nogometašem Olimpije. FOTO: Dejan Javornik
Joao Henriques ne bo več dajal napotkov nogometašem Olimpije. FOTO: Dejan Javornik
M. Š., STA
13. 10. 2023 | 14:45
13. 10. 2023 | 18:05
2:43

Na spletni strani ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija so sporočili, da Portugalec Joao Henriques tudi uradno ni več trener zeleno-belih.

Kot so zapisali pri Olimpiji, je 50-letni Portugalec moštvo prevzel 1. junija in ga vodil na 21 uradnih tekmah. Zbral je devet zmag, štiri neodločene izide in osem porazov. Ljubljančani so pod njegovim vodstvom dosegli zgodovinski uspeh kluba s prebojem v konferenčno ligo.

»Kljub vsem skupnim dosežkom sta se Joao Henriques in vodstvo NK Olimpija Ljubljana odločila, da se sporazumno razideta. Ob glavnem trenerju klub zapuščata še pomočnika Mauro Moderno in Jose Serrao. Henriquesu, Modernu in Serrau se iskreno zahvaljujemo za ves doprinos v času vodenja Olimpije. Hvala vsem za nepozabno evropsko popotovanje in srečno v prihodnje!« so dodali pri Olimpiji.

Ljubljančani so za ponedeljek ob 11. uri sklicali izredno novinarsko konferenco, na kateri bodo znane podrobnosti novih kadrovskih premikov v klubu. Kandidat za novega stratega ljubljanske zasedbe je tudi nekdanji nemški reprezentančni napadalec Miroslav Klose, ki je v karieri igral za Homburg, Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern München in Lazio.

Zdaj 45-letni Nemec je trenerski posel začel po igralski upokojitvi leta 2016, nato pa je deloval kot pomočnik pri nemški reprezentanci in münchenskem Bayernu. Zatem je vodil njegovo ekipo do 17 let, nazadnje pa avstrijskega prvoligaša Rheindorf Altach. Dobrega pol leta pa je brez službe.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine