Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ronaldo po hat-tricku: Zgodba še ni končana

Juventus je v 27. kolu italijanskega prvenstva s 3:1 premagal Cagliari. Interju s polnim izkupičkom pobegnil na +9.
Cristiano Ronaldo je po izpadu iz lige prvakov moral poslušati veliko kritik. Odzval se je s tremi zadetki. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Cristiano Ronaldo je po izpadu iz lige prvakov moral poslušati veliko kritik. Odzval se je s tremi zadetki. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
14. 3. 2021 | 17:22
14. 3. 2021 | 22:42
3:55
V 27. kolu italijanskega prvenstva je bilo zelo pestro. Vodilni Inter je osvojil vse tri točke in izkoristil poraz prvega zasledovalca Milana, Juventusov zvezdnik Cristiano Ronaldo pa se je na kritike odzval s tremi goli in napovedjo, da zgodbe še ni konec.

Prvouvrščeni Inter je dosegel jubilejno 20. zmago, potem ko je bil na gostovanju z 2:1 boljši od Torina.

Milančani so se na prvem mestu utrdili s pomočjo udarnih napadalcev Romeluja Lukakuja in Lautara Martineza, ki sta v tej sezoni skupaj dosegla že 33 golov.

Inter je povedel v 62. minuti, ko je Belgijec Lukaku natančno izvedel enajstmetrovko za svoj 19. zadetek sezone. Torino je izenačil v 70. minuti prek Antonia Sanabrie, gostje pa so novo pomembno zmago v boju za naslov prvaka potrdili v 85. minuti, ko je Martinez zadel z glavo.

Slovenski vratar Samir Handanović je v vratih Interja ustavil dva strela.


Napoli priskočil na pomoč Interju


Interju je v tem kolu pomagal Napoli, ki je na gostovanju pri Milanu zmagal z 1:0.

Neapeljčanom je zmago priboril Matteo Politano v 49. minuti. Gostje so prestregli žogo na sredini igrišča in izvedli hiter napad, žogo je na desni strani sprejel Politano, ki žoge ni najbolje zadel, a je bil ravno dovolj natančen, da jo je poslal v daljši kot.

Milančani so tekmo končali z deseterico, saj je Ante Rebić v 92. minuti prejel rdeči karton.

Rdeče-črni imajo na drugem mestu devet točk zaostanka za svojim mestnim tekmecem.
 

Ronaldo po treh golih: Zgodba še ni končana


Italijanski prvak Juventus je suvereno zmagal na gostovanju pri Cagliariju (3:1). Vse tri zadetke je prispeval prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Portugalski nogometaš je bil v minulem tednu tarča številnih kritik, saj je njegovo moštvo v ligi prvakov izpadlo proti Portu, zato so številni strokovnjaki javno spregovorili, da je Ronaldo predrag in mora zapustiti klub.

Ronaldo se je na kritike odzval na najboljši način. Proti Cagliariju je v pičlih 32 minutah zabil kar tri gole in poskrbel za neulovljivo prednost. Po svojem tretjem zadetku je stekel proti kameri in s prstom pokazal na svoje uho, s čimer je želel utišati kritike.

Portugalec je s tem dosegel drugi najhitrejši hat-trick v svoji karieri, potem ko je v dresu Reala leta 2015 proti Espanyolu za ta dosežek potreboval 20 minut.

Poraz domačinov je v 61. minuti ublažil Giovanni Simeone.

Po tekmi je bil Cristiano Ronaldo kot igralec tekme pozvan, da spregovori pred kamerami, vendar je to odklonil. Namesto tega je na omrežju Instagram zapisal: »Komaj čakam na naslednje tekme in izzive, trofeje in naslove. Verjemite mi, zgodba še ni končana. Še veliko lahko osvojim z Juventusom in Portugalsko.«

 

Parma dočakala prvo zmago po 3 mesecih


Nogometaši Parme so dosegli izjemno pomembno zmago v boju za obstanek, na domači zelenici so premagali Romo z 2:0.

Gostitelji so s tem prekinili kar 17 tekem dolg niz brez ligaške zmage. Zadnje so se veselili pred 104 dnevi oziroma 30. novembra lani, ko so premagali Genoo.

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je za Parmo igral vso tekmo, za zmago njegovega moštva pa sta zadela Valentin Mihaila v 9. in Hernani v 55. minuti iz enajstmetrovke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine