Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Handanovićevi »opravili« z Juventusom, pred njimi Roma in Barcelona

Med strelci tudi Iličić, Matavž, Kramer in Bizjak. Različen konec tedna za Elsnerja in Rožmana.
Samir Handanović ostaja v igri za lovoriko na vseh treh frontah. FOTO: Reuters
Samir Handanović ostaja v igri za lovoriko na vseh treh frontah. FOTO: Reuters
2. 12. 2019 | 07:30
2. 12. 2019 | 09:40
4:59
Čeprav nogometna sezona »povprečnega« kluba traja deset mesecev, pogosto odloča o (ne)uspešnosti nekega obdobja pičel teden. Tako bo tudi v primeru Interja, čigar obrambi poveljuje slovenski vratar Samir Handanović. Milančani so konec tedna sklatili z italijanskega vrha Juventus, pred njimi pa so najmanj tako veliki izzivi v serie A in ligi prvakov.

Potem ko je spodrsnilo Juventusu – ta je z golom Cristiana Ronalda z bele točke le remiziral s Sassuolom –, je serie A dobila novega vodilnega: milanski Inter. »Ali je Inter ta čas boljši od Juventusa? Moral bi razmisliti, preden odgovorim,« je položaj na lestvici komentiral Interjev trener Antonio Conte, nekoč trener Juventusa. Slednjega vodi Maurizio Sarri, ki že lep čas posluša ostre kritike na račun vodenja najboljšega italijanskega kluba.

Učinek slovenskih nogometnih legionarjev. FOTO: Delo
Učinek slovenskih nogometnih legionarjev. FOTO: Delo


Inter še vedno bojuje bitke na vseh treh frontah


Eden od najtrdnejših členov Interja je prav Samir Handanović. Ta je bil v minuli sezoni najboljši čuvaj mreže na »škornju«, na prvo moštveno lovoriko še čaka. Pred 35-letnim Ljubljančanom je morda ključni teden sezone. V petek (20.45) prihaja na San Siro Roma, naslednji torek (21) Barcelona. Prva tekma bo pomembna, druga ključna. Inter bi z zmago nad Lionelom Messijem in soigralci osvojil drugo mesto v skupini in si zagotovil pomlad v ligi prvakov. Preostanek sezone bo v marsičem povezan s torkovo tekmo. Milančani zares blestijo: še nikdar niso krenili v serie A z izkupičkom 12-1-1 in prvič po sezoni 2001/02 premorejo dva napadalca z najmanj osmimi goli po 14 tekmah. Nekoč Christian Vieri in Mohamed Kallon, danes Lautaro Martinez in Romelu Lukaku … Inter se bori za tri lovorike, saj bo januarja krenil tudi v pokalno bitko.

Josip Iličić in Mario Pašalić (desno) sta prinesla zmago Atalanti. FOTO: Facebook
Josip Iličić in Mario Pašalić (desno) sta prinesla zmago Atalanti. FOTO: Facebook


»Iličić? Takšen pač je.«


Konec tedna se je pobrala tudi Atalanta, ki je uspešno nadgradila zmago nad Zagrebčani v ligi prvakov: brez težav je zmagala v bližnji Brescii, čeravno so številni njeni aduti kazali sindrom »težkih nog«. Josip Iličić je prejel za gol in podajo drugo najvišjo oceno v ekipi – Gazzetta in Corriere sta mu prisodila sedmico –, višjo (8) je prejel le Hrvat Mario Pašalić. »Iličić? Takšen pač je. Začel je odločno, toda moram vam priznati, da pričakujem še bolj konkretno sodelovanje med njim in Luisom Murielom. Želim, da postanemo še boljši tako v tehniki kot v telesni pripravljenosti, ki izvira iz psihologije,« je ocenil položaj Atalante njen trener Gianpiero Gasperini. Moštvo iz Bergama se nahaja v območju lige prvakov, do konca leta lahko svoj položaj še izboljša: Italijani bodo 22. decembra odšli na 14-dnevni premor, dotlej bodo modro-črni doma igrali z Verono, gostovali v Bologni in v lokalnem derbiju gostili Milan.


Blaž Kramer pri 6 golih


Blaž Kramer je zabil 6. gol v majici Züricha. FOTO: Facebook
Blaž Kramer je zabil 6. gol v majici Züricha. FOTO: Facebook


Josip Iličić je v tej sezoni zbral pet golov (5+2), po enega več imata na računu napadalca, ki sta opozorila nase konec tedna. Tim Matavž je zabil šesti gol v majici Vitesseja (6+2), enako kot Zürichov adut Blaž Kramer, 23-letnik, ki ima v nogah dva nastopa v reprezentanci U-21 pod vodstvom Primoža Glihe. Kramer, Celjan iz nogometne šole Šampiona, se je prebil v Švico prek Aluminija (2016/17) in druge ekipe Wolfsburga (2018/19).


Rožmanu derbi v Splitu, Elsner nanizal tri poraze


Po različnih poteh v zadnjih tednih stopata slovenska trenerska legionarja. Simonu Rožmanu je odleglo, potem ko je očitno ujel ritem po visokem porazu z Dinamom (0:5). Čistki slačilnice sta sledili visoki zmagi, posebej sladka je bila sinočnja v Splitu, kjer je padel Hajduk z visokih 4:0. »Dinamo deluje najmočneje, vsi ostali smo 'okrog drugega mesta' …« je povedal Rožman in dodal: »Pogosto se slišim tudi z Matjažem Kekom

Simon Rožman je z Rijeko visoko zmagal v Splitu. FOTO: Facebook
Simon Rožman je z Rijeko visoko zmagal v Splitu. FOTO: Facebook


Luka Elsner je vnovič končal tekmo z desetimi možmi in v zadnjih treh tekmah nanizal tri poraze z 11 prejetimi goli. »Seveda sem jezen na Otera, brez njega nam je bilo težje … Želim dvigniti psihološko pripravo ekipe. Moramo držati skupaj, vaditi in se otresti neumnih potez za rdeče kartone,« je povedal Elsner, ki le za točko beži pred Metzom in Dijonom, ki sta v območju »ligue 2«.

Luka Elsner med tekmo Amiensa v Montpellierju. FOTO: AFP
Luka Elsner med tekmo Amiensa v Montpellierju. FOTO: AFP

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine