Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Haaland postavil nov mejnik

Izjemni norveški napadalec je v ligi prvakov zabil že 15 golov, za ta dosežek pa potreboval zgolj 12 tekem.
Erling Braut Haaland je sinoči v Dortmundu dosegel nova zadetka. Leon Kuegeler/AFP
Erling Braut Haaland je sinoči v Dortmundu dosegel nova zadetka. Leon Kuegeler/AFP
25. 11. 2020 | 07:50
25. 11. 2020 | 07:51
1:38
Dortmundska Borussia je v četrtem kolu lige prvakov na svojem igrišču brez težav premagala Brugge s 3:0, največje pozornosti pa je bil deležen Erling Braut Haaland.

Izjemni norveški napadalec je ob zmagi prispeval dva gola in postavil nov mejnik. V najelitnejšem evropskem tekmovanju je najhitreje dosegel 15 golov, saj je za to potreboval le 12 tekem.

Haaland je s tem korenito izboljšal dosedanji rekord Roberta Soldada in Ruuda van Nistelrooyja, ki sta mejo 15 golov dosegla na svoji 19. tekmi.

20-letni norveški napadalec je s šestimi goli najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni, za Borussio pa je na 31 tekmah v vseh tekmovanjih zabil izjemnih 33 golov.

»Zelo sem vesel, da lahko igram z njim. Je neverjeten igralec. Veliko prispeva na igrišču in veseli me, da sem mu danes podal za zadetek. Pred kratkim je bil proglašen za najboljšega mladega nogometaša na svetu in zelo sem vesel zanj, ker si to zasluži zavoljo svojega trdega dela. Gre za fantastičnega nogometaša,« je svojega soigralca pohvalil Jaden Sancho.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine