Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Iličić pomagal potopiti zvezdnike Liverpoola

Slovenski nogometni reprezentant načel mrežo »rdečih« v ligi prvakov in prispeval velik delež k zmagi Atalante.
Takole je Josip Iličić dosegel vodilni zadetek za Atalanto. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters
Takole je Josip Iličić dosegel vodilni zadetek za Atalanto. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters
M. Š., M. Ž.
25. 11. 2020 | 22:01
9. 12. 2020 | 14:57
4:51
Nogometaši Atalante so slavili odmevno zmago v četrtem kolu lige prvakov, potem ko so v gosteh z 2:0 premagali zvezdnike Liverpoola. Velik delež k zmagi moštva iz Bergama je prispeval slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je v 60. minuti dosegel prvi gol za Italijane.

Na 2:0 je že štiri minute pozneje povišal Robin Gosens. »Rdeči« kljub porazu z devetimi točkami ostajajo na vrhu skupine D, Atalanta je s sedmimi (toliko jih ima tudi Ajax, ki je bil s 3:0 boljši od Midtjyllanda) tretja.

»Odigrali smo vrhunsko tekmo, igrali smo tako, kakor znamo,« je bil po veliki zmagi s svojimi varovanci zadovoljen Gian Piero Gasperini, trener Atalante. Njegovemu kolegu na Liverpoolovi klopi Jürgnu Kloppu ni bilo do smeha. »Priznati moram, da smo zasluženo izgubili, s čimer nimam težav. Tokrat nismo prikazali najboljše predstave. Imeli smo svoje trenutke, nismo pa si ustvarili pravih priložnosti,« je dejal Klopp.
Josip Iličić se je tako veselil gola v Liverpoolu. FOTO: Peter Powell/Reuters
Josip Iličić se je tako veselil gola v Liverpoolu. FOTO: Peter Powell/Reuters


Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Jan Oblak spet nepremagan


Mrežo madridskega Atletica je znova nedotaknjeno ohranil Jan Oblak, na žalost navijačev »žimničarjev« pa njegovi soigralci niso bili strelsko razpoloženi. Tako se je tekma z moskovsko Lokomotivo razpletla z neodločenim izidom 0:0.

Novo zmago pa so slavili nogometaši münchenskega Bayerna, ki so z goli Roberta Lewandowskega (43.), Kingsleyja Comana (52.) in Leroya Saneja (68.) s 3:1 ugnali Salzburg, za katere je častni gol v 73. minuti dosegel Mergim Berisha. Bavarci so se tako še utrdili na prvem mestu skupine A. Atletico ostaja na drugem mestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Handanović dvakrat po žogo v svojo mrežo


Nogometaši milanskega Interja pa so s Samirjem Handanovićem doživeli poraz na svojem stadionu, na katerem so morali z 0:2 (0:1) priznati premoč zvezdnikom madridskega Reala. Slovenskega vratarja je že v sedmi minuti z bele točke matiral Eden Hazard, v 59. minuti je žogo za Samirjev hrbet z avtogolom spravil še soigralec Achraf Hakimi.

V drugem dvoboju skupine B so igralci Borussie Mönchengladbach doma s kar 4:0 (3:0) odpravili nogometaše Šahtarja iz Donjecka. Za Nemce so v polno zadeli Lars Stindl (z bele točke v 17. minuti), Nico Elvedi (34.), Breel Embolo (45.) in Oscar Wendt (77.).


Standings provided by SofaScore LiveScore


Guardiola: Ko bomo začeli zadevati, bomo zlomili vse


Manchester City je s tesnim izidom premagal Olympiakos (1:0) in potrdilo udeležbo v osmini finala. Sinjemodri so svoje dosedanje delo v najelitnejšem evropskem tekmovanju opravili z odliko, saj so dobili vse štiri tekme v skupini C, vendar pa so se danes morali pošteno potruditi, saj so kljub veliki prevladi (razmerje strelov 22:2) zadeli le enkrat. Edini strelec je bil Phil Foden v 36. minuti.

Trener Cityja Pep Guardiola je o tekmi povedal: »Igrali smo neverjetno dobro, na žalost pa nismo mogli zadeti več golov. Uvrstili smo se v naslednji del tekmovanja in zdaj se lahko osredotočimo na domače prvenstvo in druga tekmovanja. Ekipa si zasluži vse pohvale,« je bil zadovoljen Guardiola in v svet poslal opozorilo, kaj se piše nasprotnikom, ko se bo njegovemu moštvu odprlo v napadu: »Zadetki bodo prišli. Radi bi naredili več, nekoč se bo to zgodilo in takrat bomo vse zlomili.«
Pep Guardiola se je spomnil na preminulega Diega Armanda Maradono, ki je bil povezan s Sergiom Agüerom (levo). FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
Pep Guardiola se je spomnil na preminulega Diega Armanda Maradono, ki je bil povezan s Sergiom Agüerom (levo). FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters


Pep Guardiola je nekaj besed namenil tudi legendarnemu Diegu Armandu Maradoni, ki je preminil na dan tekme: »Pokazati moramo svojo podporo Sergiu Agüeru, saj je bil Diego dedek njegovega sina. Pred leti sem v Argentini na enem od transparentov prebral, da »ni pomembno to, kar si storil s svojim življenjem, pomembno je to, kar si storil za naša življenja.« V nogometni zgodovini je nekaj neverjetnih nogometašev in on spada mednje. V imenu našega kluba pošiljam objeme njegovi družini.«

Strelec zmagovitega gola Phil Foden je dejal: »Morali bomo delati na svoji učinkovitosti, da bomo dosegli več golov. Ustvarjamo si dovolj priložnosti in upam, da jih bomo nekoč izkoristili dovolj in zanesljivo zmagali.«

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine