Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Gnezda Čerin ostaja v grški prestolnici

Slovenski nogometni reprezentant in igralec grškega Panathinaikosa Adam Gnezda Čerin je s klubom podaljšal sodelovanje do leta 2028.
Adam Gnezda Čerin je za Panathinaikos zbral 87 nastopov in sedem zadetkov. FOTO: Instagram
Adam Gnezda Čerin je za Panathinaikos zbral 87 nastopov in sedem zadetkov. FOTO: Instagram
T. E., STA
27. 9. 2024 | 07:46
27. 9. 2024 | 07:49
2:06

Slovenski nogometni reprezentant Adam Gnezda Čerin, ki v grškem prvenstvu nosi zeleni dres Panathinaikosa, je z grškim klubom podaljšal sodelovanje. Petindvajsetletni slovenski vezist, ki se je Pau pridružil poleti 2022, je z grškim klubom podpisal novo pogodbo, po kateri bo v Atenah ostal do junija 2028.

Gnezda Čerin, ki je poleti na euru prikazal odlične predstave, si je v Grčiji prislužil zaupanje delodajalcev, ki so mu ponudili podaljšanje igranja v zelenem dresu. Prvotno je imel pogodbo do 2026. Po poročanju grških medijev s precej bolj donosno pogodbo, ki naj bi mu prinesla več kot 800.000 evrov na sezono.

»Zelo sem vesel podaljšanja pogodbe s Panathinaikosom. Moja želja je bila ostati še nekaj let v ekipi in se mi je zdaj uresničila. Še naprej bom dajal vse od sebe, da bo ekipa zmagala v prvenstvu in da bomo vsi v prihodnjih letih doživeli veliko uspehov,« je med drugim dejal Gnezda Čerin za klubsko spletno stran. Do zdaj je za klub zbral 87 nastopov in dosegel sedem zadetkov.

Panathinaikos je v grškem prvenstvu ta čas na sedmem mestu in za vodilnim Paokom iz Soluna po petih krogih zaostaja za pet točk. Poleg Gnezde Čerina sta člana Panathinaikosa še dva slovenska reprezentanta, Andraž Šporar in Benjamin Verbič, ki pa sta pri novem trenerju Diegu Alonsu, ta je na trenersko klop sedel junija, na stranskem tiru.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine