Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Francozi o SP na dve leti: zveza eno, liga drugo

V državi svetovnih nogometnih prvakov so mnenja o mundialu na vsake dve leti deljena, enotni so le pri zmanjšanju števila prvoligašev z 20 moštev na 18.
Zvezdniki najvišjega formata, kot so pri Paris St-Germainu Kylian Mbappe, Neymar in  Lionel Messi, francoskemu nogometu in ligue1 dvigujejo ugled ter veljavo. FOTO: Bertrand Guay/AFP
Zvezdniki najvišjega formata, kot so pri Paris St-Germainu Kylian Mbappe, Neymar in  Lionel Messi, francoskemu nogometu in ligue1 dvigujejo ugled ter veljavo. FOTO: Bertrand Guay/AFP
G. N.
14. 10. 2021 | 11:10
14. 10. 2021 | 11:23
1:34

Nekaj tednov po načelni podpori Nogometne zveze Francije zamisli predsednika Svetovne nogometne zveze Giannija Infantina o prirejanju svetovnih prvenstvih na vsake dve leti, so svoje mnenje razkrili tudi pri vodstvu ligaškega tekmovanja ligue1. Nimajo enakega mišljenja kot funkcionarji krovne organizacije.

»Svetovno prvenstvo je tudi nasledstvo in ga ne velja razvrednotiti. Fifa želi brez predhodnih posvetovanj odločati o nečem, kar je le v njenem interesu in ne glede na nepopravljive negativne posledice za državna prvenstva in klube. Razvoj nogometa ni odvisen od svetovnih prvenstev. V tem pogledu je za Fifa bolje, če bi spodbujala razvoj domačih lig,« so prepričani pri Ligeu1.

Vodstvo tekmovanja je že povleklo prvo pomembno potezo za prihodnost. V sezoni 2023/24 bo v Ligue1 tekmovalo osemnajst klubov namesto dvajset.

Francosko prvenstvo se bo prihodnjo sezono sicer začelo 6. avgusta 2022, po šesttedenskem premoru zaradi svetovnega prvenstva v Katarju (med 21. novembrom in 18. decembrom) pa se bo nadaljevala 28. decembra.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine