Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Francozi do zmage z rekordnimi 14 zadetki

Nogometaši Francije so se poigrali z Gibraltarjem in zmagali s kar 14:0, kar je rekordna zmaga v zgodovini kvalifikacij za evropska prvenstva.
Warren Zaire-Emery je postavil nov mejnik v francoskem nogometu. FOTO: Claudia Greco/Reuters
Warren Zaire-Emery je postavil nov mejnik v francoskem nogometu. FOTO: Claudia Greco/Reuters
N. Gr.
19. 11. 2023 | 09:15
19. 11. 2023 | 10:48
2:49

Francoska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za EP 2024 brezhibna, ostajajo pri polnem točkovnem izkupičku in le enem prejetem zadetku, proti Gibraltarju pa so vknjižili še rekordno zmago v zgodovini francoske reprezentance s 14:0. To je hkrati tudi najvišja zmaga v kvalifikacijah za EP doslej. Že po četrt ure igre je bilo 3:0, nato je Gibraltar prejel še rdeči karton in galski petelini so se do konca tekme poigravali s tekmeci. Tri gole je dosegel Kylian Mbappe, zadel je tudi dragulj PSG-ja Warren Zaire-Emery, ki je s 17 leti postal najmlajši francoski strelec doslej. Po dvakrat sta zadela tudi Olivier Giroud in Kingsley Coman. 

Srbi ob 15. uri potrjujejo euro

V Srbiji je vse pripravljeno za veliko slavje, njihova reprezentanca bo ob 15. uri v Leskovcu gostila Bolgarijo in potrebuje le še točko, da bi se uvrstila na EP v Nemčiji. Po poročanju srbskih medijev bo  Zvečer bo v ospredju dvoboj Škotske in Norveške, Cristiano Ronaldo pa bo strelski izkupiček poizkusil še obogatiti proti Islandiji. 

image_alt
Hrvati na pragu eura, Walesu spodrsnilo

Spaletti: Potrebujem Italijane s karakterjem

 
Pred italijansko nogometno reprezentanco je odločilni dvoboj za preboj na evropsko prvenstvo 2024. Azurri so si z zmago s 5:2 proti Severni Makedoniji popravili izhodišče in na lestvici prehiteli Ukrajino, ki ima enako število točk.
 
Danes ob 20.45 jih čaka neposredni obračun z Ukrajinci za drugo mesto v skupini C (prvega je že osvojila Anglija) ki se bo odvijal v Leverkusnu v Nemčiji. Italija za napredovanje na euro potrebuje le remi, medtem ko za Ukrajino šteje le zmaga. Domačini na papirju obljubljajo odprt boj, medtem pa italijanski selektor Luciano Spaletti od svojih varovancev zahteva predvsem bojevit pristop: »Potrebujem Italijane, ki imajo močan karakter, ki se ne bodo ustrašili pomembnosti obračuna in ki imajo izkušnje z velikimi tekmami. Naša kvaliteta mora slej ko prej priti do izraza.«
 
Spaletti je dejal še, da enajsterice s petkove tekme proti Makedoncem ne bo kaj dosti spreminjal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine