Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Flamengu tretje mesto na klubskem SP

Brazilski klub v malem finalu s 4:2 ugnal egiptovski Al Ahli.
Gabriel Barbosa je za Flamengo proti Al Ahliju zabil dvakrat, obakrat iz enajmetrovke. FOTO: Alexandre Neto/Reuters
Gabriel Barbosa je za Flamengo proti Al Ahliju zabil dvakrat, obakrat iz enajmetrovke. FOTO: Alexandre Neto/Reuters
Š. R., STA
11. 2. 2023 | 18:57
11. 2. 2023 | 22:17
1:54

Nogometaši Flamenga so na klubskem svetovnem prvenstvu v Maroku osvojili tretje mesto. V Tangerju so s 4:2 (1:1) premagali Al Ahli.

Brazilci so v tekmi za tretje mesto hitro povedli, saj je v 11. minuti Gabriel Barbosa, nekdaj član milanskega Interja, izkoristil enajstmetrovko. Zasedba iz Kaira pa se je vrnila v igro v 38. minuti, ko je po kotu z glavo zadel Ahmed Abdelkader. Isti igralec je Al Ahli popeljal do vodstva v 60. minuti, ko je zadel z lepim strelom z roba kazenskega prostora. Dve minuti pred tem je Ali Maaloul zapravil še najstrožjo kazen za afriško moštvo.

Je pa to v 69. minuti na igrišču ostalo z igralcem manj, saj je bil izključen Khaled Abdelfatah. Brazilci so številčno prednost hitro unovčili in prek Pedra izid izenačili v 78. minuti. Par minut pozneje je južnoameriški prvak dobil še najstrožjo kazen, ki jo je v 85. minuti izkoristil Gabriel Barbosa.

V 91. minuti je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel še Pedro. V sedmi minuti kar 13-minutnega dodatka so Brazilci zadeli še enkrat, a takrat iz prepovedanega položaja. Za tretje mesto je Flamengo dobil 2,3 milijona, za četrto pa Al Ahli 1,8 milijona evrov.

Na letošnjem turnirju so igrali še Seattle Sounders, Wydad Casablanca in Auckland City.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine