Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Finale SP je gledala dobra milijarda ljudi

Finale nogometnega svetovnega prvenstva je eden največjih športnih dogodkov na svetu, letos si ga je ogledalo 1,12 milijarde ljudi. 
Nogomet je na Hrvaškem letos požel veliko več zanimanja kot sicer, v svetu pa so bili podatki o gledanosti nekoliko nižji. FOTO: Cropix
Nogomet je na Hrvaškem letos požel veliko več zanimanja kot sicer, v svetu pa so bili podatki o gledanosti nekoliko nižji. FOTO: Cropix
N. Gr., STA
21. 12. 2018 | 11:57
21. 12. 2018 | 12:02
1:43
Finale nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji med Francijo in Hrvaško si je v živo ogledalo 1,12 milijarde gledalcev, kar je pet odstotkov manj kot pred štirimi leti, celoten mundial pa 3,576 milijarde ljudi, je danes sporočila Mednarodna nogometna zveza Fifa.

Po podatkih Fife si je SP preko televizijskih zaslonov ogledalo več kot 3,5 milijarde ljudi, kar je več kot polovica svetovnega prebivalstva starejšega od štirih let.

"Število gledalcev, ki so gledali vsaj eno minuto preko televizije v svojem domu, znaša 3,262 milijarde, okrog 309,7 milijona ljudi ni gledalo prenosov doma, ampak na različnih platformah, v javnih prostorih," je sporočila Fifa.

Finalno tekmo med Francijo in Hrvaško (4:2) si je v televizijskem prenosu doma ogledalo 884,37 milijona ljudi, 231,82 milijona gledalcev pa si je obračun ogledalo drugje.

V primerjavi s SP 2014 si je finalno tekmo v živo ogledalo 5,1 odstotka manj ljudi, polfinalna obračuna za 15,5 odstotka manj gledalcev. Večjo gledanost so zabeležile tekme skupinskega dela ter tekme osmine finala.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine