Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Fifa mora biti bolj transparentna in spremeniti odnos do članic

Predsednik Nemške nogometne zveze je bil eden od delegatov, ki na kongresu Fife niso podprli Giannija Infantina za predsednika Fife.
Predsednik Fife Gianni Infantino (levo) ne uživa podpore Nemške nogometne zveze, ki jo vodi Bernd Neuendorf (desno). FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Predsednik Fife Gianni Infantino (levo) ne uživa podpore Nemške nogometne zveze, ki jo vodi Bernd Neuendorf (desno). FOTO: Annegret Hilse/Reuters
F. T.
20. 3. 2023 | 17:05
20. 3. 2023 | 17:15
1:29

Predsednik Nemške nogometne zveze (DFB) Bernd Neuendorf je bil eden od delegatov, ki na nedavnem kongresu Fife niso podprli Giannija Infantina za predsednika Fife. Neuendorf namreč ni dobil odgovorov na vprašanja, ki jih zastavlja Fifi več mesecev. »Kaj je z migrantskimi središči v Katarju? Kaj je s fondom, ki je bi obljubljen za delavce? Je Savdska Arabija vpletena v žensko svetovno prvenstvo, je med sponzorji Fife?« je Neuendorf izpostavil le nekaj vprašanj.

Odnos slab od lanskega marca

Odnos med DFB in Infantinovo Fifo je slab od lanskega marca, ko so Nemci izrazili skrb za delavce v Katarju, nemški nogometaši pa so med mundialom opozorili na težavo tako, da so z dlanmi pokrili svoja usta. »Fifa mora postati bolj transparentna in spremeniti odnos do svojih članic,« je zatrdil Neuendorf, ki se bo naslednji teden na kongresu Uefe potegoval za sedež v svetu Fife iz evropske kvote.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine