Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Evropski sindikalisti izključili kolega iz Slovenije

Evropska veja sindikata FIFPRO se je odpovedala Dejanu Stefanoviću, s predsednikom se je razhajal glede načina delovanja evropskega sindikata.
Dejan Stefanović ni več član upravnega odbora FIFPRO Europe. FOTO: Igor Zaplatil
Dejan Stefanović ni več član upravnega odbora FIFPRO Europe. FOTO: Igor Zaplatil
7. 12. 2023 | 18:30
7. 12. 2023 | 18:44
3:28

V nadaljevanju preberite:

V nogometnem miljeju je prišlo do zanimivega dogodka v evropskem Sindikatu profesionalnih nogometašev FIFPRO Europe, v katerem je kot član upravnega odbora deloval tudi slovenski predstavnik Dejan Stefanović. Na izrednem kongresu organizacije v Cape Townu so ga namreč izključili iz upravnega odbora, pri čemer gre za precedenčno potezo.

Stefanović vodi Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije (Spins), obenem je tudi član upravnega odbora mednarodnega sindikata FIFPRO ter predsednik Sindikata športnikov Slovenije. Donedavno je deloval tudi kot član upravnega odbora mednarodnega sindikata FIFPRO Europe, v katerem je gojil visoke ambicije. Marca se je potegoval za položaj predsednika organizacije, toda upravni odbor je z izidom glasovanja 7:2 za to funkcijo izbral drugo ime. Na aprilskem kongresu FIFPRO Europe je postal predsednik David Terrier, dolgoletni francoski nogometaš z izkušnjami iz premier league, ki velja za tipičnega nogometnega delavca.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine