Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Srbija tudi za mundial 2026 s svojim najuspešnejšim selektorjem

Pri nogometni zvezi Srbije so razrešili neznanko o tem, kdo bo reprezentanco vodil naslednji dve leti. Dragan Stojković lahko poveže trojček velikih tekmovanj.
Tudi po evropskem prvenstvu v Nemčiji bo Srbijo vodil Dragan Stojković. FOTO: Marko Djurica/Reuters
Tudi po evropskem prvenstvu v Nemčiji bo Srbijo vodil Dragan Stojković. FOTO: Marko Djurica/Reuters
G. N.
23. 5. 2024 | 19:00
29. 5. 2024 | 19:35
1:54

Le še ponedeljkova potrditev Izvršnega odbora Nogometne zveze Srbije in Dragan Stojković bo tudi uradno podaljšal svojo vlogo selektorja Srbije. Čeprav je bil ob med kvalifikacijami za evropsko prvenstvo v Nemčiji in ob koncu deležen ostrih kritik – tudi zaradi denarne nagrade za uvrstitev na euro v višini 1,2 milijona evra – je preživel in dobil nov dveletni mandat, v katerem bo poskušal povezati trojček: svetovno prvenstvo 2022 v Katarju, evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji in svetovno prvenstvo 2026 v ZDA, Kanadi in Mehiki. Devetinpetdesetletni nekdanji reprezentant Jugoslavije je prvi, ki je Srbijo popeljal tako na SP kot EP, uspešno pa jo je vodil tudi v ligi narodov, kjer je Srbija napredovala v najkakovostnejšo skupino (A).

»Kontinuiteta na klopi v strokovnem štabu reprezentance je ena ključnih stvari pri zagotavljanju reprezentančnih uspehov reprezentance,« so dogovor z nekdanjim asom jugoslovanskega nogometa pospremili pri krovni organizaciji.

Srbija bo v Nemčiji igrala v slovenski skupini, s Slovenijo, proti kateri je Stojković pred 24 leti tudi igral na svojem zadnjem evropskem prvenstvu, se bo pomerila 20. junija v Münchnu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine