Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Proti Slovencem oba zvezdnika Manchester Uniteda

Danski selektor Kasper Hjulmand je objavil seznam igralcev za EP v Nemčiji. Evropski prvaki iz leta 1992 bodo prvi tekmeci reprezentance Matjaža Keka.
Christian Eriksen je dobil klic selektorja. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Christian Eriksen je dobil klic selektorja. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
P. Z., STA
30. 5. 2024 | 21:08
30. 5. 2024 | 21:45
2:24

Christiana Eriksena, ki je med tekmo evropskega prvenstva leta 2021 doživel srčni zastoj, je selektor Kasper Hjulmand uvrstil v dansko ekipo, ki bo prva tekmica Slovenije na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Srečanje bo 16. junija v Stuttgartu.

Dvaintridesetletni Eriksen se je pred tremi leti na EP zgrudil na tekmi proti Finski, morali so ga oživljati, a se je po vgradnji srčnega vzpodbujevalnika vrnil na nogometna igrišča.

Poleg vezista Eriksena sta v danski ekipi tudi njegov soigralec pri Manchester Unitedu Rasmus Højlund in napadalec Leipziga Yussuf Poulsen. Prav vsi danski igralci na seznamu igrajo v tujini.

Eriksen je član Manchester Uniteda. FOT: Carl Recine/Reuters
Eriksen je član Manchester Uniteda. FOT: Carl Recine/Reuters

Danska, ki se je na prvenstvu leta 2021 uvrstila v polfinale, se bo 11. junija po zadnjih pripravljalnih tekmah proti Švedski in Norveški preselila v bazni tabor v mestu Freudenstadt v Schwarzwaldu. Danci so bili evropski prvaki leta 1992. Bili so tudi tekmeci Slovenije v kvalifikacijah za euro 2024, v Ljubljani je bilo 1:1, na Danskem 2:0 za gostitelje.

Seznam:

Vratarji: Kasper Schmeichel (Anderlecht), Frederik Rænnow (Union Berlin), Mads Hermansen (Leicester)

Branilci: Andreas Christensen (Barcelona), Simon Kjær (Milan), Jannik Vestergaard (Leicester), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray); Joakim Mæhle (Wolfsburg), Victor Kristiansen (Bologna), Alexander Bah (Benfica) Rasmus Nissen Kristensen (Leeds);

Zvezni igralci: Christian Eriksen (Manchester United), Thomas Delaney (Anderlecht), Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nørgaard (Brentford), Morten Hjulmand (Sporting Lizbona);

Napadalci: Rasmus Højlund (Manchester United), Jonas Wind (Wolfsburg), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Anders Dreyer (Anderlecht), Yussuf Poulsen (Leipzig), Mikkel Damsgaard (Brentford), Kasper Dolberg (Anderlecht), Jacob Bruun Larsen (Burnley).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine