Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Porazne ocene za francoske zvezdnike, tudi Mbappéja

Francoski športni časopis L'Equipe je bil zelo strog do predstave Francozov ob porazu s Španijo v polfinalu EP. Dragulj Lamine Yamal prejel osmico.
Kylian Mbappé ni izpolnil pričakovanj. FOTO: Franck Fife/AFP
Kylian Mbappé ni izpolnil pričakovanj. FOTO: Franck Fife/AFP
10. 7. 2024 | 10:53
10. 7. 2024 | 18:04
2:13

Francija je veljala za eno glavnih favoritinj za osvojitev evropskega prvenstva, toda zasedba Didierja Deschampsa je na šestih tekmah dosegla le štiri gole, šele na zadnji prvega iz igre. Zadetek Randala Koloja Muanija pa ni bil dovolj za zmago proti Španiji.

Po porazu z 1:2 je bil francoski športni časopis L'Equipe zelo kritičen do predstave francoskih zvezdnikov. Kar šest jih je prejelo oceno 3 od 10, tudi Kylian Mbappé, morda največje razočaranje eura. Trojke so si zaslužili še Ousmane Dembele, N'Golo Kante, Adrien Rabiot in Aurelien Tchouameni ter tudi selektor Deschamps, čigar obrambna taktika je šla strokovnjakom že dolgo v nos.

Didier Deschamps bo težko ostal na klopi Francije. FOTO: Odd Andersen/AFP
Didier Deschamps bo težko ostal na klopi Francije. FOTO: Odd Andersen/AFP

Najnižjo oceno, dvojko, je prejel Theo Hernandez, ki ga je osmešil Lamine Yamal. Povprečna ocena francoske enajsterice je bila 3,6. Najboljšo, šestico, je prejel William Saliba, ki je zaustavil Alvara Morato.

Razumljivo, veliko bolje so se izkazali Španci, ki so imeli povprečno oceno 6. Najmlajši strelec evropskih prvenstev Yamal je prejel osmico, sedmico pa še drugi strelec Dani Olmo in Rodri

Lamine Yamal se je veselil prvega gola na velikih tekmovanjih. FOTO: Miguel Medina/AFP
Lamine Yamal se je veselil prvega gola na velikih tekmovanjih. FOTO: Miguel Medina/AFP

Mbappeja, asistenta pri francoskem zadetku, je ovirala obrazna maska, vendar ni iskal izgovorov. »To je bil neuspeh. Želeli smo postati evropski prvaki, ampak nam ni uspelo. To je nogomet. Moramo naprej, bilo je dolgo leto. Zdaj grem na dopust, da si odpočijem. Vrnil se bom močnejši,« je dejal Mbappé, ki bo kmalu okrepil vrste Real Madrida.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine