Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Nemški reprezentant: Očetova družina je za Partizan, jaz sem za Crveno zvezdo

Bayernov up Aleksandar Pavlović je tudi po prvem nastopu za nemško nogometno reprezentanco moral odgovarjati, zakaj je izbral Nemčijo namesto Srbije.
V dobre pol leta je Bayernov up Aleksandar Pavlović debitiral v Bundesligi za bavarskega velikana, v ponedeljek pa še za nemško reprezentanco. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
V dobre pol leta je Bayernov up Aleksandar Pavlović debitiral v Bundesligi za bavarskega velikana, v ponedeljek pa še za nemško reprezentanco. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
G. N.
6. 6. 2024 | 16:00
7. 6. 2024 | 06:54
1:48

V Srbiji se še kar ne morejo sprijazniti z odločitvijo Aleksandra Pavlovića, da je za svojo reprezentanco izbral Nemčijo in ne Srbijo. Komaj 20-letni veliki up münchenskega Bayerna, ki je po očetu Srb, po materi pa Nemec, je že pred časom pojasnil, da ima v srcu dve državi, a je rojen v Nemčiji in da je Nemčija njegova domovina. V ponedeljek je proti Ukrajini (0:0) tudi prvič igral za »Elf« (v igro je vstopil v 71. minuti) pod taktirko selektorja Juliana Nagelsmanna, nekdanjega trenerja Bayerna. Pavloviću je v prvem moštvu bavarskega velikana sicer dal priložnost Thomas Tuchel. Po tekmi je Aleksandar znova moral odgovarjati na vprašanje, zakaj Nemčija in ne Srbija, in se zvito izvil iz primeža.

»V moji družini so vsi privrženci Partizana. Jaz sem mešanec. Rad imam Crveno zvezdo, zaradi štadiona. Rad pridem tja, kadar sem v Srbiji. Zelo lep je. Vem, da me bodo v družini okrcali, ampak izbral sem Crveno zvezdo,« je povedal nemški reprezentant, ki ima za seboj imenitno sezono. Lanskega oktobra je prvič igral za Bayern v Bundesligi, novembra je sklenil profesionalno pogodbo, letos pa bo že na evropskem prvenstvu.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine