Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Matjaž Kek vs. Dragan Stojković: kakšen taktični boj ju čaka?

Analiza tekmecev: Matjaž Kek in Dragan Stojković stavita na različna nogometna koncepta. Slovenci proti Malti slabo, bolje z Dansko.
Slovenski selektor Matjaž Kek in njegov srbski kolega Dragan Stojković. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Slovenski selektor Matjaž Kek in njegov srbski kolega Dragan Stojković. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
20. 6. 2024 | 05:30
20. 6. 2024 | 13:48
4:22

V nadaljevanju preberite:

Kaj bo odločilo zmagovalca slovanskega derbija v Münchnu? Mnogi stavijo na dejavnik čustev, številni tudi na več medsebojnih prijateljskih povezav, tretji pogledujejo le na igrišče, četrti omenjajo celo vpliv deklet in soprog na nogometaše, pri čemer naj bi bili na boljšem Slovenci. Zanimiv bo tudi taktični dvoboj selektorjev Matjaža Keka in Dragana Stojkovića, ki bi lahko res odločil o zmagovalcu tekme in morda potniku v osmino finala eura 2024.

Če primerjamo opravljeno v premieri obeh reprezentanc – Slovenija je remizirala z Dansko, Srbija pa izgubila z Anglijo –, bi dobili zanimive rezultate, četudi sta bila tekmeca obeh ekip le delno primerljiva. Slovenija je pretekla proti Danski v seštevku 112,3 km, Srbija proti Angliji 124,7 km, v podajah je bilo 331:512, v natančnosti podaj (v %) 78:89, v kotih 5:2 in v storjenih prekrških 12:19.

Gotovo bo zanimivo spremljati tudi podobi reprezentanc v različnih sistemih igre, ki ju gojita Kek in Stojković. Mariborčan (62) prisega na »raven« sistem 4-4-2, tri leta mlajši trener iz Niša povečini na sistem igre s tremi branilci 3-5-2 oziroma v tlorisu 3-4-1-2, saj se bo vrnil na položaj »desetke« Dušan Tadić. Kakšne so prednosti in slabosti sistemov igre 4-4-2 in 3-4-1-2? Kakšni bosta začetni enajsterici? Več in celotna analiza Slovenije in Srbije v članku.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine