Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Kasper Hjulmand ima v rokah močan rdečo-beli dinamit in bombnika Rasmusa Højlunda

Danski selektor je šele tretji mož na tem položaju v tem tisočletju. Najdražji danski nogometaš se je brusil tudi pri »slovenskih« Sturmu in Atalanti.
Kasper Hjulmand je selektor po meri domače stroke – Danec, napreden in ambiciozen. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Kasper Hjulmand je selektor po meri domače stroke – Danec, napreden in ambiciozen. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
23. 5. 2024 | 15:00
29. 5. 2024 | 19:40
3:57

V nadaljevanju preberite: 

Upoštevajoč dinamiko menjav trenerjev ali selektorjev, je položaj selektorja Danske ena najbolj varnih služb v nogometu. V tem tisočletju je Kasper Hjulmand šele tretji na tem položaju, po legendarnemu Mortenu Olsnu (od 2000 do 2015), nepogrešljivemu članu šampionskega rdečega dinamita iz eura leta 1992, in Norvežanu Ågeju Hareideju (2015-19). Kratek čas je bil v. d. selektorja John Jensen.

Rasmus Højlund, najdražji danski nogometaš v zgodovini, potem ko je lansko poletje Manchester United zanj plačal Atalanti 75 milijonov evrov, je iz Københavna prestopil k Sturmu iz Gradca brez doseženega gola za člansko moštvo. Pri graškemu klubu se je nekako začela njegova povezava s slovenskim nogometom. Iz Sturma je odšel k Atalanti, kjer je vladal Josip Iličić, nadaljevalo pa se je v minulih kvalifikacijah za Nemčijo, v katerih je v Stožicah dosegel gol za izenačenje (1:1).

Celoten članek in še več zgodb prinaša na 200 straneh posebna Delova revija Euro 2024, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih za časopise in revije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine