Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Bellinghamu devetica, Kane in Foden nezadostno

Angleški mediji so bili precej strogi do predstave zvezdnikov proti Srbiji. Bellingham prekosil Owna in Ronalda. V četrtek proti Danski morda Cole Palmer.
Harry Kane je zapravil lepo priložnost. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Harry Kane je zapravil lepo priložnost. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
17. 6. 2024 | 14:15
17. 6. 2024 | 14:16
1:55

Angleška javnost je bila zadovoljna s tremi točkami proti Srbiji, ampak reprezentanca Garetha Southgata z igro ni prepričala. Pri časniku The Sun so dali slavospeve Judu Bellinghamu, ki je pri 20 letih in 353 dneh (29. t. m. bo praznoval rojstni dan) zaigral že na svojem tretjem velikem tekmovanju, s čimer je prekosil Michaela Owna ter tudi Cristiana Ronalda. Najnižji oceni pa so prisodili kapetanu Harryju Kanu in Philu Fodenu.

Bellingham, ki je v 13. minuti z glavo dosegel odločilni gol, ohranja vrhunsko formo tudi po tem, ko je z Real Madridom osvojil ligo prvakov. Prislužil si je oceno 9, osmico sta prejela podajalec Bukayo Saka in disciplinirani Declan Rice.

Phil Foden je bil neviden. FOTO: Carl Recine/Reuters
Phil Foden je bil neviden. FOTO: Carl Recine/Reuters

Večini igralcev so strokovnjaki namenili sedmice, zgolj zadostno (6) si je prislužil branilec John Stones, nezadostno petico pa sta dobila Kane in Foden. Prvi se skoraj ni dotaknil žoge, ko pa se mu je prikazala priložnost, da bi odločil tekmo, je z glavo meril v prečko.

Foden,z Manchester Cityjem najboljši igralec premier league, je bil povsem razglašen in je še enkrat potrdil, da svoje klubske forme ne zmore prenesti v reprezentanco. Southgate bi lahko v četrtek proti Danski poskusil s Coleom Palmerjem.

Jude Bellingham blesti tudi v angleškem dresu. FOTO: Ozan Kose/ AFP
Jude Bellingham blesti tudi v angleškem dresu. FOTO: Ozan Kose/ AFP

Anglija in Slovenija se bosta merili 25. t. m. v Kölnu na zadnji tekmi rednega dela v skupini C.

  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine