Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Alisson spisal zgodovino z dvema (razveljavljenima) izključitvama

Ekvadorska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za SP 2022 doma remizirala z Brazilijo (1:1). V derbiju večera Argentina slavila v Čilu (2:1).
Alisson ustavlja Ennerja Valencio. FOTO: Santiago Arcos/AFP
Alisson ustavlja Ennerja Valencio. FOTO: Santiago Arcos/AFP
J. K., STA
28. 1. 2022 | 08:38
28. 1. 2022 | 10:00
3:16

Argentinska nogometna reprezentanca, ki si je že priigrala nastop na svetovnem prvenstvu 2022, je brez prvega zvezdnika Lionela Messija premagala Čile z 2:1 in mu močno priprla vrata na mundial. Brazilci pa so na »vroči« tekmi v Quitu, igrali so brez zvezdnika Neymarja, le remizirali z Ekvadorjem (1:1). Urugvaj je bil z 1:0 boljši od Paragvaja.

Za sinjemodre, ki so niz nepremaganosti podaljšali na 27 tekem, sta že v prvem polčasu zadela Angel Di Maria in Lautaro Martinez. Gavči so se morali na tekmi v puščavi Atacama znajti brez kapetana Messija in selektorja Lionela Scalonija. Zvezdnik PSG po koronski okužbi še ni v pravi formi, Scaloni pa je bil pred kratkim pozitiven na novi koronavirus. Argentina je sicer na drugem mestu v južnoameriških kvalifikacijah za Brazilijo, in ima 32 točk s 14 tekem. La roja, ki je še drugič zaporedoma izgubila, se še bori za Katar in ima 16 točk s 15 tekem. Ta čas je na sedmem mestu lestvice; tri točke zaostaja za Urugvajem, ki je četrti in za zdaj drži zadnje mesto za neposredno uvrstitev na mundial.

Urugvaj je z zadetkom Luisa Suareza premagal Paragvaj in pod vodstvom novega selektorja Diega Alonsa naredil pomemben korak k neposredni uvrstitvi v Katar. Vodilni Brazilci (36 točk) so s ta čas tretjo ekipo kvalifikacij Ekvadorjem igrali neodločeno, a razburljivo tekmo z dvema rdečima in osmimi rumenimi kartoni ter kar 32 prekrški. Tekma pa se je dodobra razplamtela po zadetku Casemira v 6. minuti. Kolumbijski sodnik Wilmar Roldan je popravil več odločitev; dvakrat je pokazal rdeči karton brazilskemu vratarju Alissonu Beckerju, a je po posvetu z videosodnikom VAR obakrat spremenil svojo odločitev.

Alisson dvakrat ušel izključitvi

Ekvadorski vratar Alexander Dominguez je bil izključen zaradi brutalnega udarca Matheusa Cunhe v 15. minuti, ki je utrpel raztrganino na vratu, kot je bilo videti na brazilski televiziji, zaradi česar je bila tekma prekinjena za šest minut. V 20. minuti je brazilski branilec Emerson prejel drugi rumeni karton. Brazilski vratar Alisson je v 26. minuti sprva dobil rdeči karton, a je Roldan odločitev nato razveljavil in mu dodelil rumenega. Potem ko je sodnik na začetku drugega polčasa razveljavil gol Ekvadorja in po ogledu VAR preklical enajstmetrovko, je nato v 75. minuti izenačil Felix Torres.

V sodnikovem dodatku je Roldan Alissonu pokazal drugi rumeni karton in dosodil enajstmetrovko, a je tudi to odločitev po preverjanju videosodnika VAR odločitev preklical. »Mislim, da se je to zgodilo prvič v zgodovini nogometa,« je po dveh spremenjenih sodnikovih odločitvah, ki bi ga sicer poslali s terena, dejal vratar Liverpoola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine