Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Drama v avstrijskem pokalu: Šeško zadel, nato moral pod prho

Benjamin Šeško je prekinil strelski post v dresu Salzburga, a zaradi izključitve soigralcem ne bo mogel pomagati v velikem pokalnem finalu v Celovcu.
Benjamin Šeško (desno) proslavlja z Andreasom Ulmerjem po tekmi lige prvakov s Sevillo v Salzburgu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Benjamin Šeško (desno) proslavlja z Andreasom Ulmerjem po tekmi lige prvakov s Sevillo v Salzburgu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
16. 3. 2022 | 20:50
16. 3. 2022 | 21:02
2:20

Benjamin Šeško za Salzburg ni zadel vse od 22. septembra, ko je ravno na pokalnem obračunu pomagal napolniti mrežo nižjeligaša Kalsdorfa (8:0). Konec črnega niza – osemnajstletni Radečan je spomladanski del sezone začel s poškodbo mišice, zaradi katere je počival skoraj točno en mesec – je napočil na sredini pokalni tekmi z Wolfsbergerjem, ki je prek Matthäusa Tafernerja povedel že v drugi minuti obračuna na domačem štadionu Lavanttal-Arena.

Trener salzburških bikov Matthias Jaissle je za nameček že v 19. minuti ostal brez Karima Adeyemija, šele v 63. minuti pa je nato aktiviral Šeška, ki je zamenjal Juniorja Adamuja. Slabih 15 minut kasneje je Šeško izkoristil podajo Rasmusa Kristensna in izenačil na 1:1.

S tem pestrega večera za slovenskega reprezentanta, ki se bo izbrani vrsti selektorja Matjaža Keka pridružil tudi ob marčevskem obisku Katarja, še ni bilo konec – zaradi nevarne igre s podplatom je namreč v 117. minuti dobil neposreden rdeči karton in moral z igrišča. A njegovi soigralci so zdržali, nato pa brez zgrešenega strela z 11 metrov (za domače je v 2. seriji zgrešil Christopher Wernitznig) napredovali v veliki finale, ki ga bo v začetku maja gostil Celovec.

V finale je že lep čas uvrščen Ried, ki je bil v začetku tega meseca z 2:1 boljši od Hartberga. Salzburžanom po zgodovinskem uspehu v ligi prvakov, kjer jih je nato v osmini finala visoko s skupnih 2:8 ugnal Bayern, odlično kaže tudi v domačem prvenstvu, saj pred prvim zasledovalcem, dunajsko Austrio, vodijo za kar 11 točk v ligi za prvaka, kjer so poleg Austrie še Sturm, Rapid, Wolfsberger in Austria iz Celovca.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine