Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dragan Stojković: Še ena zmaga, nato priprave za Portugalsko

Danska nogometna reprezentanca si je zagotovila najmanj dodatne kvalifikacije, tako kot že prej Španija, Francija in Belgija.
Takole se je veselil gola vse boljši srbski napadalec Dušan Vlahović. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
Takole se je veselil gola vse boljši srbski napadalec Dušan Vlahović. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
F. T., STA
9. 10. 2021 | 23:25
10. 10. 2021 | 08:49
4:04
Danska nogometna reprezentanca je tudi po sedmem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 stoodstotna v skupini F, tokrat je s 4:0 premagala Moldavijo. S tem si je zagotovila najmanj dodatne kvalifikacije, tako kot že prej Španija, Francija in Belgija.

V skupini A je Azerbajdžan gostil Irsko in izgubil z 0:3, Callum Robinson je zadel dvakrat za zmagovalce. Luksemburg pa je igral proti Srbiji in izgubil z 0:1, potem ko je v 68. minuti zadel Dušan Vlahović. Srbija vodi s 15 točkami, ima točko in tekmo več od Portugalske, obe sta zelo blizu osvojitve prvih dveh mest.


»Zmagali smo, ker smo bili potrpežljivi in do konca verjeli v zmago«


»Uf, to je bila zelo zahtevna tekma za nas. Zmagali smo, ker smo bili potrpežljivi in do konca verjeli v zmago. Zame je bilo ključno, da smo si ustvarili veliko priložnosti za gol, četudi smo zmagali le z enim doseženim golom,« je zatrdil srbski selektor Dragan Piksi Stojković in dodal: »Tudi med polčasoma smo verjeli v našo zmago. Dogovorili smo se, da bomo nadaljevali potrpežljivo in to se nam je obrestovalo. Imeli smo veliko lepih akcij, toda 1:0 je povsem dovolj visoka zmaga. Zdaj moramo premagati Azerbajdžan in se nato pripraviti za vrhunec, torej gostovanje na Portugalskem.«

Standings provided by SofaScore LiveScore


V skupini B, kjer ima Španija zagotovljene najmanj dodatne kvalifikacije in ki se bo v nedeljo s Francijo merila za naslov v ligi narodov, je Švedska ugnala Kosovo s 3:0 in se ob tekmi manj na točko približala vodilni Španiji. Tri točke manj kot Španci pa imajo po novem Grki, ki so zmagali v Gruziji z 2:0, gola so dosegli v 90. minuti in peti minuti dodatka.


Na Finskem odločila tekmo Jarmolenko in Jaremčuk


V skupini C je Litva premagala Bolgarijo s 3:1, Švica pa je ugnala Severno Irsko z 2:0, potem ko je gola dosegla ob koncu prvega in ob koncu drugega polčasa. V tej skupini vodi Italija s 14 točkami, Švica jih ima enajst. Bosna in Hercegovina je v skupini D v gosteh z 2:0 premagala Kazahstan, oba gola je prispeval Smail Prevljak. Finska pa je doma izgubila proti Ukrajini z 1:2, Andrij Jarmolenko in Roman Jaremčuk sta prinesla zmago gostom. V tej skupini so si Francozi že zagotovili najmanj dodatne kvalifikacije.

Veselje ukrajinskih nogometašev po golu Jarmolenka. FOTO: Lehtikuva Lehtikuva/Reuters
Veselje ukrajinskih nogometašev po golu Jarmolenka. FOTO: Lehtikuva Lehtikuva/Reuters


V skupini F je Škotska v razburljivem obračunu premagala Izrael s 3:2, Scott McTominay je s svojim prvencem odločil tekmo v četrti minuti sodniškega dodatka. Avstrija je zmagala na Ferskih otokih z 2:0, Danska pa je s štirimi različnimi strelci v prvem polčasu nadigrala Moldavijo. Danci so na vrhu skupine s 26 doseženimi goli, prejeli pa niso še niti enega - edini v evropskih kvalifikacijah.

Anglija je v skupini I gostovala v Andori in zmagala s 5:0, z enakim izidom je Poljska odpravila San Marino. Dvoboj Madžarske in Albanije je v korist slednje z 1:0 odločil Armando Broja v 80. minuti. Anglija je na vrhu z 19 točkami, sledita Albanija s 15 in Poljska s 14 točkami.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine