Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dortmundski tujci brez nemške discipline

Nogomertaši Borussie iz Dortmunda so se znašli v težavah, ker niso upoštevali higienskih standardov v svojih domovih.
Razposajena dortmundska nogometna druščina se je spozabila in ni upoštevala higienskih ukrepov. FOTO: Reuters
Razposajena dortmundska nogometna druščina se je spozabila in ni upoštevala higienskih ukrepov. FOTO: Reuters
STA
4. 6. 2020 | 04:50
4. 6. 2020 | 16:50
2:01
Jadon Sancho in nekateri drugi igralci nemškega nogometnega kluba Borussie iz Dortmunda, so se znašli v težavah, ker niso upoštevali higienskih standardov v svojih domovih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V njihovih domovih jim je frizer pričeske urejal brez zaščitne maske, dodaja dpa.

Anglež Jadon Sancho, Belgijca Axel Witsel in Thorgan Hazard ter Portugalec Raphael Guerreiro so se v težavah znašli po objavi fotografij na družabnih omrežjih. Medtem ko so igralci zaradi neupoštevanja higienskih standardov in ukrepov prejeli opomin športnega direktorja Michaela Zorca, utegne hujša kazen doleteti predvsem Sancha.

Ta je po navedbah nemškega časnika Bild brez dovoljenja kluba odpotoval na Otok. Tega iz kluba sicer niso potrdili, razloga obiska pa Bild prav tako ni razkril.

Angleški mediji so se takoj razpisali, da je Sancho, ki je v letošnji sezoni za Borussio dosegel 20 golov in 20 podaj na 39 tekmah, v domovino odpotoval, da bi zapečatil prestop v vrste angleškega velikana Manchester Uniteda.

Dortmundčani so zaradi prekrškov igralcev že v stiku z Združenjem nemške nogometne lige zaradi morebitnih nadaljnjih kaznih. Zorc pa je igralce okrcal in jim dal vedeti, da takšnega obnašanja ob strogih ukrepih ne smejo ponoviti.

Dortmundska Borussia sicer v nemškem prvenstvu zaseda drugo mesto, sedem točk za vodilnim Bayernom in dve točki pred tretjim Leipzigom, za katerega igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl.

V naslednjem, 30. kolu se bo Borussia doma pomerila s Hertho iz Berlina, tekma pa bo na sporedu v soboto, 6. junija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine