Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Đorđe Ivanović začel strelski niz, Jan Mlakar pa končal

Mojstrovina najboljšega Ljubljančana ustavila nalete Sežancev, Marcos Tavares strl Koprčane. Šesti poraz prvaka Celja. Olimpija bo igrala šele 7. aprila.
Zimzeleni Marcos Tavares je udaril z vso silo, čeprav nima več moči za 90 minut, a znanja in izkušenj ima še več kot dovolj.<br />
FOTO: Jure Banfi/ Mariborinfo
Zimzeleni Marcos Tavares je udaril z vso silo, čeprav nima več moči za 90 minut, a znanja in izkušenj ima še več kot dovolj.<br /> FOTO: Jure Banfi/ Mariborinfo
12. 3. 2021 | 06:30
12. 3. 2021 | 06:35
7:27
Dolgo so iskali formo, a včeraj so se prebudili tudi najboljši strelci. Đorđe Ivanović je imel pri zanesljivi Olimpijini zmagi v Sežani s 3:0 glavno vlogo z golom in podajo, prvenec v letu 2021 se je posrečil tudi Andresu Vombergarju, v Ljudskem vrtu pa je vodilni koprski gol prvega strelca Nardina Mulahusejnovića le ujezil Mariborčane, ki so bili boljši s 4:2. Marcos Tavares je izenačil in podal za zasuk, v bitko za prvega strelca pa se je z osmim golom v sezoni vključil tudi Jan Mlakar. Gorica je v Celju z minimalno zmago le še poglobila krizo Celja in ohranila možnosti za obstanek.

V Sežani se Olimpiji ni bilo treba naprezati, potem ko so Ljubljančani že iz prvega kota zatresli mrežo. Strelec je bil novinec Vujadin Savić, po slabem, zelo slabem posredovanju domače obrambe z vratarjem Janom Koprivcem vred. Potem zeleno-belim ni bilo treba narekovati igre. A brez manjših težav ni šlo.

»Kaj je šlo narobe? Nič, le rezultat,« je slikovito povedal domači trener Igor Božič, ki je s kratko in jedrnato oceno kar zadel. Sežančani so bili na igrišču izrazito boljši, toda ne preveč nevarni. Morda bi se jim odprlo tudi v napadu, če jim ne bi s 50 m dolgim mojstrskim samostojnim prodorom in golom na začetku drugega polčasa vseh načrtov prekrižal Đorđe Ivanović. Borbeni in razpoloženi Srb je nato še osrečil Andresa Vombergarja s podajo za prvi letošnji napadalčev gol in za zaslužen krajši odmor. Olimpija bo ta konec tedna prosta zaradi urejanja Stožic za evropsko prvenstvo do 21 let in bo mestni derbi z Bravom gostila šele 7. aprila.

Đorđe Ivanović je v Sežani razblinil vse neznanke. FOTO: Leon Vidic/Delo
Đorđe Ivanović je v Sežani razblinil vse neznanke. FOTO: Leon Vidic/Delo


Kapetan Tavares še zmore


Mariborčani ne bodo imeli prav veliko časa za odmor, saj bodo v nedeljo gostovali v Fazaneriji. Tudi zato je bil dvoboj s Koprom eden od tistih, ki ga je bilo treba zlepa ali zgrda izpeljati zmagovalno. In prav na takšen način so vijolični prišli do zmage proti neugodnim Koprčanom: niso bili všečni, toda šampionsko vztrajni in podobni Camoranesijevemu Mariboru. Hitro so zaostajali po nerodnem prekršku Luke Uskokovića nad Mulahusejnovićem za enajstmetrovko, nato pa so z ritmom brez popuščanja stiskali tekmece in jih tudi tako stisnili, da so si pred svojimi vrati delali škodo. Še največ si jo je – ob zimzelenem Marcosu Tavaresu – ustvarjal nerazpoloženi vratar Ivan Vargić, ki je v svojem prostoru letel kot »kura brez glave«. Pa še avtogol je povrhu dosegel najboljši strelec med branilci Žan Žužek. Prvi je tudi na lestvici strelcev avtogolov. Koprski rezervist Claudio Spinelli je za trenutek oživil upanja gostov, a jih je Mlakar s svojim četrtim letošnjim golom hitro razblinil.


Letos največ golov


Čeprav so strelci na treh tekmah od petih dosegli le štiri gole, se je kolo razpletlo z največ doseženimi goli v drugem delu sezone – 13. Olimpija in Maribor sta bolj kot z zasukom k napadalni igri ali tehnično dovršeni z veliko kombinatorike izkoristila precej širok in kakovostnejši igralski kader, ki je ne glede na formo najmanj obremenjen z naporom. Tekmecem se kljub pretežno enakovrednemu vzdrževanju razmerja sil na igrišču prevečkrat primerijo napake »od nikoder«.



Le prvak Celje je v svojem oziroma trenerjevem svetu. Jiři Jarošik je izgubljen v zanj neznanem in posebnem slovenskem prvenstvu, zaradi česar Celje izgublja kot po tekočem traku. Vse oči so uprte v generalnega direktorja Valerija Kolotilova. Bo Čeha še podpiral ali pa mu bo po šestem porazu (in le eni zmagi, proti Mariboru!?) priporočil, da naj se uči še kje drugje kot v Sloveniji? Aluminij mu že diha za ovratnik, Gorica ni daleč.
Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine