Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Domžale kljub dvema igralcema manj do točke (VIDEO)

Nogometaši Mure so se po zaslugi Roka Sirka, ki je zadel v 87. in 93. minuti, dokopali do neodločenega izida 2:2.
Rok Sirk je Muri rešil vsaj točko. FOTO: Tadej Regent/Delo
Rok Sirk je Muri rešil vsaj točko. FOTO: Tadej Regent/Delo
J. P.
6. 10. 2018 | 16:59
6. 10. 2018 | 19:26
4:10
Domžale – Potem ko so povratniki v slovensko prvoligaško tekmovanje, nogometaši Mure, v prejšnjem kolu prisolili bolečo klofuto vodilnemu Mariboru (4:1) in mu v Fazaneriji prizadejali prvi poraz v sezoni, so podobno ambiciozni prišli tudi v Domžale na gostovanje v 12. kolu. Vendar pa so varovanci trenerja Simona Rožmana doma zadržali vsaj točko za neodločen izid 2:2, potem ko so imeli še v 86. minuti udobna dva zadetka prednosti.


Ibraimi načel mrežo Mure


Že ob koncu 24. minute je za domače vodstvo poskrbel Agim Ibraimi. Slobodan Vuk je brez oklevanja izvedel prosti strel in našel dobro odkritega in prodirajočega makedonskega reprezentanta, ki je žogo poslal v mrežo tik ob desni vratnici. Nato pa je na sceno stopil delivec pravice Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka. Že po pol ure je namreč predčasno pod prho poslal temnopoltega v New Yorku rojenega Hrvata v domžalskem dresu Daricka Kobieja Morrisa.


Dvakrat rumen v 5 minutah


Ta je prvi rumeni karton dobil v 27. minuti po prekršku nad Luko Šušnjara, drugega pa le pet minut pozneje, ko naj bi s komolcem pokosil istega igralca, sodnik pa je hitro in brez oklevanja – na začudenje gledalcev – izključil domačega branilca. Po slabi uri igre pa so gostitelji ostali še brez drugega igralca, saj si je rdeč karton po drsečem štartu nad Nikom Lorbkom prislužil še Senijad Ibričić. To je pomenilo, da so morali Domžalčani kar pol ure odigrati z dvema igralcema manj!


Klemenčič podvojil prednost


Pa vseeno so se znašli na pragu zmage v 85. minuti, ko je v protinapad odločno krenil Gaber Dobrovoljc in mimo hitrega Nina Kouterja nesebično podal v prazen prostor Tilnu Klemenčiču, ki je dobro spremljal njegov prodor in naposled matiral še tekmečevega čuvaja mreže Matka Obradovića. Ko je že dišalo, da bodo tri točke ostale doma, pa je Muro iz blata rešil rezervist, 25-letni napadalec Rok Sirk, ki je na igrišče vskočil v 67. minuti kot zamenjava za Šušnjaro.

Tilen Klemenčič je v 85. minuti povišal na 2:0. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Tilen Klemenčič je v 85. minuti povišal na 2:0. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Rok Sirk adut iz rokava


Najprej je v 87. minuti po njegovem strelu eden od domačih branilcev žogo preusmeril za hrbet vratarja Ajdina Mulalića, v predzadnji, tretji minuti sodnikovega dodatka pa je izkoristil še natančno globinsko podajo Matica Maruška in se z glavo iz neposredne bližine med strelce vpisal še enkrat – drugič na tekmi in že sedmič v sezoni, s čimer se je, vsaj za kratko, na čelu lestvice strelcev izenačil z vijoličnim Dinom Hotićem. Pred tem je avgusta tri gole zabil že Aluminiju in dva Rudarju.


Domžale : Mura 2:2 (1:0)


Športni park, gledalcev 1000, sodnik Borošak (Spodnji Duplek).

Strelci: 1:0 - Ibraimi (24.), 2:0 - Klemenčič (85.), 2:1 - Sirk (87.), 2:2 - Sirk (90+3.).

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Ibraimi (od 84. Žužek), Mujan (od 46. Hodžić), Morris, Kirm, Ibričić, Melnjak, Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Vuk (od 64. Podlogar).

Mura: Obradović, Bošković (od 73. Maroša), Kozar, Bobičanec, Maruško, Kouter, Kous, Lorbek, Karničnik (od 80. Horvat), Šušnjara (od 67. Sirk), Šturm.

Rdeča kartona: Morris (32.), Ibričić (59.).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine