Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija našla okrepitev na Portugalskem, Domžale v Nemčiji

Hrvaški nogometaš Franko Kovačević je novi član Domžal, portugalski nogometaš Rui Pedro pa Olimpije.
V domžalskem športnem parku so pozdravili pomembno okrepitev. FOTO: Črt Piksi/Delo
V domžalskem športnem parku so pozdravili pomembno okrepitev. FOTO: Črt Piksi/Delo
Š. R., STA
13. 8. 2022 | 11:03
13. 8. 2022 | 15:53
2:35

Slovenski prvoligaš Olimpija Ljubljana je danes na svoji spletni strani sporočil, da se je klubu pridružil 24-letni nekdanji portugalski mladinski reprezentant Rui Pedro, ki lahko igra na več napadalnih pozicijah.

»Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo in upam, da bom pripomogel k uspehom kluba,« je dejal Portugalec, ki je v Ljubljano prišel danes in se takoj pridružil treningom čete Alberta Riere. »Navijačem lahko obljubim, da bom dal prav vse od sebe na igrišču, da klub doseže zastavljene cilje,« dodaja 24-letnik.

image_alt
Maribor izziva potrpljenje navijačev, Koprčani želijo poravnati račun

Večino kariere je preigral v prvi in drugi portugalski ligi, s Portom pa je igral tudi na eni tekmi lige prvakov. Njegov zadnji klub je bil portugalski drugoligaš Penafiel. V ponedeljek proti Gorici portugalski napadalec še ne bo imel pravice nastopa. Prvič bo v zeleno-belem dresu zaigral na naslednji tekmi proti Kopru.

V Domžale iz Hoffenheima

Dvaindvajsetletni Franko Kovačević je z Domžalčani sklenil triletno sodelovanje. Pred tem je bil krilni napadalec član nemškega Hoffenheima. »Počutim se odlično. S trenerji in igralci sem se že spoznal. Odlično so me sprejeli. Igralci mi veliko pomagajo in to bo zagotovo pospešilo privajanje. Z medsebojno pomočjo pa sem prepričan, da lahko dosežemo zastavljene cilje,« je za klubsko stran dejal Kovačević.

image_alt
Ni bilo lahko, zmanipulirali so del navijačev Olimpije in novinarjev

Po mladinski karieri pri Varaždinu, Bjelovarju in Rijeki je sledil odhod v Hajduk, kjer je za prvo ekipo zbral 20 nastopov. Zatem se je preselil v nemški Hoffenheim, kjer je za B-ekipo nemškega prvoligaša nastopil na 12 tekmah. Nekdanji mladi hrvaški reprezentant je vmes igral še za ameriški Cincinnati in grški Pafos.

»Dalj časa smo iskali okrepitev na krilnem položaju in s prihodom Kovačevića je napad zdaj bistveno nevarnejši,« je dejal športni direktor Domžal Senijad Ibričić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine