Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Stožicah dve enajstmetrovki za Slovake, druga usodna za brezzobe zmaje

Slovan iz Bratislave je v drugem kolu konferenčne lige premagal Olimpijo z 1:0. Naslednja tekma konec meseca na Ferskih otokih.
Nogomet Olimpija -Maribor v Stožicah 16. september 2023 Foto Matej Druznik
Nogomet Olimpija -Maribor v Stožicah 16. september 2023 Foto Matej Druznik
Š. R., STA
5. 10. 2023 | 20:39
5. 10. 2023 | 21:39
5:24

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 2. krogu konferenčne lige izgubili proti Slovanu iz Bratislave z 0:1 (0:0). Edini gol na tekmi je dosegel Aleksandar Čavrić v 55. minuti z bele pike. Slovenske prvake naslednja tekma v tem tekmovanju čaka 26. oktobra, ko bodo gostovali pri Klaksviku na Ferskih otokih.

Ljubljančani so si po porazu v Lillu želeli prve točke v tekmovanju. Kot je dejal trener Joao Henriques, bi bili blizu zmagi, če bi jim mrežo uspelo ohraniti nedotaknjeno. A jim to ni uspelo, potem ko so Slovaki unovčili eno od dveh enajstmetrovk, ki jih je zakrivil vratar Matevž Vidovšek.

Slovan, ki je za Lillom drugi favorit skupine, je tako pri šestih točkah, Olimpija je še brez. Na drugi tekmi skupine A je Klaksvik doma igral 0:0 z Lillom in je tako pri eni točki. Francozi so pri štirih.

Ljubljančani so imeli v uvodu tekme precej težav z gradnjo igre, proti agresivnemu tekmecu, za katerega je igral tudi slovenski branilec Kenan Bajrić, so hitro zapravljali žoge, a Slovaki tega vendarle niso kaznovali.

V 16. minuti je prvi nevarnejši strel sprožil Lucas Lovat, vendar je od daleč meril previsoko, malce zatem pa so prvič gostujočega vratarja zaposlili domači, vendar Milan Borjan ni imel veliko dela.

V 23. minuti je Vladimir Weiss v kazenskem prostoru na srečo gostiteljev zgrešil žogo, ko se je zdelo, da so domači goste umirili, pa so ti izpeljali hiter protinapad.

Po dolgi podaji je sam pred Matevža Vidovška pritekel Aleksandar Čavrić, Olimpijin vratar ga je podrl in poskrbel za enajstmetrovko. V 28. minuti jo je izvedel kapetan gostov Weiss, Vidovšek pa mu je z lepo obrambo preprečil veselje.

Po obdobju ne posebej razburljive predstave so domači izpeljali prvo nevarnejšo akcijo v prvem polčasu v 41. minuti, vendar iztržili le kot. V 45. minuti je bilo nevarneje pred ljubljanskimi vrati, ko je iz bližine z leve strani poskusil Čavrić, spet je bil na mestu Vidovšek.

V 49. minuti je spet do strela prišel Weiss, a neoviran v kazenskem prostoru žogo poslal visoko čez vrata. V 54. minuti pa je po pritisku gostov Vidovšek naredil nov prekršek za enajstmetrovko, takrat nad Tigranom Barseghjanom. Z bele pike je bil ob navdušenju več kot 1000 slovaških privržencev v 55. minuti uspešen Čavrić.

V 59. minuti je pri domačih od daleč neuspešno poskusil David Sualehe, malce za njim pa je na drugi strani za malo zgrešil Barseghjan z roba kazenskega prostora.

Nenatančen je bil tudi Rui Pedro v 64. minuti, Henriques pa je nato hitro opravil vse menjave, a to ni prineslo želenih sadov z izjemo enega strela Redija Kase.

V 85. minuti bi lahko Slovan še drugič zadel, ko je David Strelec sam stekel proti Vidovšku, ga preigral, a mu je žoga nato ušla z igrišča.

Konferenčna liga, skupina A:
Olimpija – Slovan Bratislava 0:1
Klaksvik – Lille 0:0

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine