Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Sijajni Oblak priboril tri točke, City strl dober odpor Leipziga

Liga prvakov se je nadaljevala s sredinimi tekmami, Atletico je s 3:2 strl Feyenoord, ManCity pa na gostovanju Leipzig s 3:1. Šeško vstopil s klopi.
Jeremy Doku je takole postavil piko na i trdo priborjeni zmagi Cityja. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Jeremy Doku je takole postavil piko na i trdo priborjeni zmagi Cityja. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
N. Gr.
4. 10. 2023 | 18:25
4. 10. 2023 | 23:10
3:41

Zelo zanimiv je bil že prvi obračun sredinega večera med Atleticom iz Madrida in nizozemskim Feyenoordom. Obramba Madridčanov je bila zelo luknjasta, tudi razpoloženi Jan Oblak ni uspel preprečiti zgodnjega vodstva gostov, že v 7. minuti je žogo v lastno mrežo poslal Mario Hermoso. Nato se je prebudil Alvaro Morata, ki je v enem svojih najboljših obdobij v karieri, in izenačil v 12. minuti. 

Oblak preprečil delitev točk

Veselje na Wandi Metropolitano ni trajalo dolgo, po slabem postavljanju obrambe Atletica je Hancko sam prišel do strela pred Oblakom, ta mu je z refleksom prvi poizkus še ubranil, odbitek pa je lahko le s pogledom pospremil v mrežo. 1:2 za Feyenoord. Ko se je že zdelo, da bo to tudi izid polčasa, je kaos v gostujočem kazenskem prostoru z improviziranimi škarjicami izkoristil Antoine Griezmann in tik pred polčasom izid izenačil. Takoj po premoru je Morata še drugič zadel, nato pa je sledilo 40 minut priložnosti na eni in na drugi strani. Le posredovanjem Oblaka se Atletico lahko zahvali, da je prišel do prve zmage v ligi prvakov v tej sezoni, Feyenoord bi si zaslužil vsaj točko ... Atletico je zdaj s štirimi točkami na vrhu v skupini E.

Če Oblak ne bi bil v dobri dnevni formi, bi Atletico prejel precej več kot dva zadetka. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Če Oblak ne bi bil v dobri dnevni formi, bi Atletico prejel precej več kot dva zadetka. FOTO: Isabel Infantes/Reuters

Na drugi pozno popoldanski tekmi je Antwerp že vodil z 2:0 proti Šahtarju, Ukrajinci so izid preobrnili in povedli s 3:2, nato pa je imel domači kapetan Toby Alderweireld v 97. minuti enajstmetrovko za izenačenje, a jo je zapravil in tri točke so ostale Šahtarjeve.

Šeško ni preprečil poraza

Manchester City je bil na gostovanju pri Leipzigu boljši nasprotnik, predvsem so varovancem Pepa Guardiole prepustili pobudo na sredini igrišča. Z zadetkom je premoč prvi kronal Phil Foden, po podaji z desne strani v kazenski prostor je obramba domačinov zamudila, Foden pa je z lepim strelom matiral vratarja Leipziga Blaswicha.

Domačini niso odstopili od sloga igre, City je imel pobudo, Leipzig pa je v 48. minuti na krilih Loisa Opende, ki je kronal bliskovit protinapad, prišel do izenačenja. Nato so za nekaj minut prevzeli pobudo v lovu na drugi gol, a je City vzpostavil ravnotežje in znova zagospodaril na igrišču. Benjamin Šeško je vstopil v igro v 70. minuti, a ni imel vidnejše priložnosti, saj se je Leipzig v tistem obdobju bolj kot ne le še branil.

Tekmo je odločil Julian Alvarez, ki je v 84. minuti zadel z roba kazenskega prostora, piko na i je v sodniškem dodatku postavil Jeremy Doku

Za presenečenje je poskrbel Newcastle, ki je s kar 4:1 odpravil PSG, Barcelona se je mučila s Portom in zaradi poškodbe izgubila Roberta Lewandowskega, zmago ji je prinesel Ferran Torres, Dortmund in Milan sta remizirala (0:0), enako kot Zvezda in Young Boys v Beogradu (2:2), Lazio pa je v 95. minuti z golom Pedra strl odpor Celtica (2:1).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine